Η ανανεωμένη συλλογή Portugieser της IWC

Η ανανεωμένη συλλογή Portugieser της IWC

4' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To 1939 δύο έμποροι από την Πορτογαλία παραγγέλνουν στην International Watch Company, την ωρολογοποιία που σήμερα όλοι γνωρίζουμε ως IWC, μία σειρά ρολογιών χειρός μεγάλου μεγέθους, τα οποία θα προσέφεραν ακρίβεια ναυτικού χρονομέτρου. Μετά από σκέψη, οι ωρολογοποιοί στο Schaffhausen αποφάσισαν να εντάξουν τον μηχανισμό τσέπης 74 σε ένα ρολόι χειρός. Έτσι γεννήθηκε το Portugieser, ένα από τα δημοφιλέστερα και εμβληματικότερα all-time-classic ρολόγια στην ιστορία. Εμπνευσμένο από τα ναυτικά ρολόγια που κατασκεύαζε η IWC για το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό εκείνη την εποχή, το design του άντεξε στον χρόνο, κι αυτό χάρη στο λιτό, ανοιχτό και ευκρινές καντράν και την υψηλή λειτουργικότητά του. Εξ’ αρχής το Portugieser ξεχώρισε για τρεις λόγους: για το ότι μετέφερε στον καρπό όλα τα τυπικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά ενός κομψού ρολογιού τσέπης, γιατί προσέφερε υψηλή ακρίβεια και γιατί ήταν εξαιρετικά εύχρηστο και ευανάγνωστο, όπως τα ναυτικά όργανα. Το 2020 η οικογένεια Portugieser εμπλουτίζεται με νέα μοντέλα που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις της υψηλής ωρολογοποιίας.

Η ανανεωμένη συλλογή Portugieser της IWC-1
Το πρωτότυπο Portugieser του 1939

 

Κόντρα σε ό,τι είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, ένεκα των ειδικών συνθηκών που επέφερε στον πλανήτη ο κορωνοϊός Covid-19, τα νέα Portugieser έκαναν την επίσημη πρεμιέρα τους όχι στο Σαλόνι της Γενεύης αλλά στην ψηφιακή πλατφόρμα της Watches & Wonders 2020, όπως πλέον έχει μετονομαστεί η SIHH. Και σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μάρκες που παρουσίασαν τις νέες τους δημιουργίες για το 2020, η νέα συλλογή της IWC ήταν ίσως η πολυπληθέστερη και η πιο «χορταστική». Άλλωστε η ελβετική εταιρεία μας έχει συνηθίσει να επανέρχεται κάθε χρόνο σε κάποια συγκεκριμένη συλλογή, καλύπτοντας όλο το φάσμα μοντέλων, από απλά αυτόματα μέχρι μοντέλα υψηλής πολυπλοκότητας. Φέτος λοιπόν ήταν η σειρά των Portugieser. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μία συνολική εικόνα της νέας συλλογής, ενώ στο προσεχές μέλλον θα επανέλθουμε σε επιμέρους μοντέλα, με λεπτομερείς παρουσιάσεις και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Αξίζει να επισημάνουμε ότι όλα τα ρολόγια της νέας συλλογής είναι εξοπλισμένα με μηχανισμούς κατασκευασμένους in-house στη manufacture της IWC στο Schaffhausen της Ελβετίας. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ρολόι που βρίσκεται εντός της βασικής διετούς εγγύησης, να καταχωρηθεί στο πρόγραμμα My IWC, επεκτείνοντας την εγγύησή του σε οχτώ χρόνια. Ας πάρουμε όμως μία γεύση από τα νέα ρολόγια…

 

Portugieser Automatic 40 (Ref. 3583)

Η ανανεωμένη συλλογή Portugieser της IWC-2

Ο πιστός απόγονος του πρωτότυπου Portugieser του 1939, με το χαρακτηριστικό υποκαντράν των μικρών δευτερολέπτων στο 6, επιστρέφει το 2020 με μικρότερη διάμετρο κάσας στα 40 χιλιοστά σε εκδόσεις από ανοξείδωτο ατσάλι ή ροζ χρυσό.

Η ανανεωμένη συλλογή Portugieser της IWC-3

Ο αυτόματος μηχανισμός τους είναι καινούριος, ο IWC Manufacture Calibre 82200 με σύστημα κουρδίσματος Pellaton.

 

Portugieser Chronograph (Ref. 3716)

Η ανανεωμένη συλλογή Portugieser της IWC-4

Ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της IWC είναι αναμφισβήτητα ο χρονογράφος Portugieser. Οι πιο φρέσκες εκδοχές του είναι εφοδιασμένες με τον ολοκαίνουριο manufacture caliber 69355, τον οποίο μπορεί να θαυμάσει κανείς από το διαφανές κρύσταλλο στο πίσω μέρος της κάσας. Κυκλοφορούν δύο ατσάλινες εκδόσεις διαμέτρου 41 mm, με καντράν στο κόκκινο του κρασιού και σε πράσινο χρώμα, καθώς και μία boutique edition από χρυσό 5Ν 18Κ και μπλε καντράν.

 

Portugieser Perpetual Calendar 42 (Ref. 3442)

Η ανανεωμένη συλλογή Portugieser της IWC-5

Σε μικρότερο μέγεθος είναι και το νέο μοντέλο με διηνεκές ημερολόγιο της συλλογής Portugieser. Με διάμετρο κάσας 42 χιλιοστά, σε ατσάλι ή χρυσό 5Ν 18Κ, το νέο perpetual calendar είναι εφοδιασμένο με τον manufacture μηχανισμό 82650 και παρότι μικρότερο έχει ιδιαιτέρως ευκρινές καντράν με τις ημερολογιακές ενδείξεις σε τρία βοηθητικά υποκαντράν.

Η ανανεωμένη συλλογή Portugieser της IWC-6

 

Portugieser Yacht Club Chronograph (Ref. 3907)

Η ανανεωμένη συλλογή Portugieser της IWC-7

Τα πιο σπορ, ναυτικής ιδιοσυγκρασίας μοντέλα Portugieser είναι τα Yacht Club, με πιο συμπαγή κάσα που εγγυάται υψηλή αντοχή και υδατοστεγανότητα. Οι νέοι χρονογράφοι έχουν διάμετρο 44 χιλιοστών και λευκό ή μπλε καντράν.

Η ανανεωμένη συλλογή Portugieser της IWC-8

Κυκλοφορούν σε εκδόσεις από ανοξείδωτο ατσάλι με ασορτί μπρασελέ καθώς και σε δίχρωμη έκδοση με κάσα και νέο ενσωματωμένο μπρασελέ από ατσάλι και χρυσό 5Ν 18 καρατίων.

 

Portugieser Yacht Club Moon & Tide (Ref. 344001)

Η ανανεωμένη συλλογή Portugieser της IWC-9

Ένα από τα highlights της φετινής χρονιάς, είναι το πρώτο ρολόι της IWC που διαθέτει ένδειξη στην οποία καταγράφονται οι χρόνοι της επόμενης παλίρροιας και άμπωτης. Η κάσα του είναι από χρυσό 5Ν 18Κ, έχει μπλε καντράν και μπλε λουράκι από ανάγλυφο καουτσούκ.

Για το τέλος αφήσαμε δύο μοντέλα Portugieser υψηλής πολυπλοκότητας, τα οποία διαθέτουν και τα δύο tourbillon σε συνδυασμό με άλλες complications:

Portugieser Tourbillon Rétrograde Chronograph (Ref. 3940)

Η ανανεωμένη συλλογή Portugieser της IWC-10

Ένα επιβλητικό μοντέλο με tourbillon με retrograde ένδειξη ημερομηνίας και χρονογράφο. Κυκλοφορεί σε δύο συλλεκτικές εκδόσεις 50 αντιτύπων έκαστη. Η πρώτη είναι από πλατίνα ενώ η δεύτερη είναι boutique edition (θα τη βρείτε δηλαδή μόνο σε κάποια αποκλειστική Boutique της IWC ανά τον κόσμο) και είναι από Armor Gold® 18Κ, ένα καινοτόμο κράμα χρυσού με πολύ μεγαλύτερη αντοχή συγκριτικά με τα άλλα κράματα χρυσού 5Ν, με μπλε καντράν και ομοιόχρωμο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

Portugieser Perpetual Calendar Tourbillon (Ref. 5045)

Η ανανεωμένη συλλογή Portugieser της IWC-11

Ένα ακόμη τέλειο δείγμα υψηλής ωρολογοποιίας, το οποίο συνδυάζει tourbillon και διηνεκές ημερολόγιο. Και εδώ έχουμε δύο συλλεκτικές εκδόσεις 50 αντιτύπων έκαστη, η πρώτη από πλατίνα με λευκό καντράν και η δεύτερη είναι boutique edition από Armor Gold® 18Κ με μπλε καντράν και ομοιόχρωμο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

Δείτε μερικά από τα highlights της φετινής χρονιάς στο video που ακολουθεί…

Περισσότερες πληροφορίες για την IWC εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή