Στην επιχείρηση έρευνας για τους επιζώντες από τη συντριβή ελικοπτέρου και η Ελλάδα

Στην επιχείρηση έρευνας για τους επιζώντες από τη συντριβή ελικοπτέρου και η Ελλάδα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συνδρομή της Ελλάδας στην επιχείρηση έρευνας για τους επιζώντες από τη συντριβή νατοϊκού ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς ζήτησε και έλαβε η Ιταλία, κατόπιν συνεννόησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου με τις ιταλικές αρχές και της έγκρισης του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας. 

Συνεπώς, από το πρώτο φως της ημέρας ελληνικό ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιεί επιχείρηση έρευνας και διάσωσης εντός του ιταλικού FIR υπό τον συντονισμό Ιταλού κυβερνήτη πλοίου που έχει ορισθεί από τις ιταλικές αρχές για όσο διαρκέσει η επιχείρηση. 

Σημειώνεται ότι το ελικόπτερο, τα συντρίμμια του οποίου εντόπισαν οι αρμόδιες ιταλικές αρχές, ήταν καναδικό και συμμετείχε στη νατοϊκή δράση SΝΜG2.

Η συντριβή του ελικοπτέρου σημειώθηκε σε περιοχή ιταλικής ευθύνης. 

Το ελικόπτερο τύπου Sikorsky CH-124 Sea King, στο οποίο επέβαιναν έξι άτομα, είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα του Καναδά HMCS Fredericton (FFH 337) που ανήκει στη νατοϊκή δύναμη SNMG2, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρει: «Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 από την 06:30 κατόπιν αιτήματος των Ιταλικών Αρχών, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και έγκριση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου, Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού τύπου S – 70B AEGEAN HAWK με τετραμελές πλήρωμα και έναν διασώστη συμμετέχει σε επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης (SAR) που διεξάγεται δυτικά της νήσου Κεφαλληνίας εντός FIR Ρώμης, λόγω πτώσης Ελικοπτέρου των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων στη θάλασσα.

Επιπρόσθετα και κατόπιν σχετικού αιτήματος, Αεροσκάφος C – 130 της Πολεμικής Αεροπορίας θα συμμετάσχει στην επιχείρηση από την 17:30.

Η επιχείρηση SAR τελεί υπό το συντονισμό του Ιταλικού MARITIME RESCUE COORDINATION CENTER (MRCC)».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή