Η αξιοποίηση της τεχνολογίας ενάντια στον COVID-19

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας ενάντια στον COVID-19

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμετωπίζουμε την τελευταία περίοδο μια ιδιαίτερη κατάσταση σε κάθε επίπεδο και η νέα αυτή πραγματικότητα έκανε ακόμα πιο έντονη την παρουσία της τεχνολογίας στη ζωή μας. Η επικοινωνία, η ψυχαγωγία, η κάλυψη των καταναλωτικών μας αναγκών σε συνθήκες καραντίνας και ολόκληρη η καθημερινότητά μας εξαρτάται περισσότερο από ποτέ από την ψηφιακή τεχνολογία.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο σχεδόν κάθε οργανισμός βρέθηκε απέναντι σε νέες συνθήκες που, ανάλογα με τον τομέα δραστηριότητας και το μέγεθός του, απαιτούν υιοθέτηση νέων διαδικασιών και ταχύτατη προσαρμογή για την απρόσκοπτη συνέχιση των δραστηριοτήτων με μειωμένη ανθρώπινη αλληλεπίδραση. Στη χώρα μας, η οποία υστερεί στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, αυτή η μετάβαση είναι συχνά περισσότερο επίπονη. Πολύ περισσότερο δε για το Δημόσιο τομέα που όμως και αυτός αρχίζει να προσπαθεί να ακολουθήσει τις εξελίξεις.

Εργαζόμενοι, στελέχη και διοίκηση μπαίνουν σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας με ελαχιστοποιημένη ή καμία άμεση προσωπική επαφή και πολλές φορές με περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης σε συστήματα και υποδομές. Σε αυτό το σημείο η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, προηγμένων τηλεπικοινωνιακών δικτύων και συνεργατικών εφαρμογών καθίσταται απαραίτητη για τη συνέχιση της λειτουργίας επιχειρήσεων ή οργανισμών. Παράλληλα, η υιοθέτηση νέων διαδικασιών όπως οι ηλεκτρονικές πωλήσεις και πληρωμές και η ηλεκτρονική τιμολόγηση έγιναν από επιλογή αναγκαιότητα.

Η τηλεργασία υπήρξε το πρώτο βήμα που υιοθετήθηκε ευρύτατα από τις πρώτες κιόλας μέρες της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε. Πέραν όμως της επιτυχούς προσομοίωσης του περιβάλλοντος του γραφείου στο σπίτι, οι διοικήσεις των επιχειρήσεων καλούνται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της αξιόπιστης και σε πραγματικό χρόνο πληροφόρησης για τη λήψη γρήγορων και ορθών αποφάσεων με το ελάχιστο δυνατό ρίσκο και χωρίς τη διαρκή αλληλεπίδραση εργαζομένων και στελεχών στο πεδίο εργασίας.

Σε αυτό το σημείο έρχεται η λύση της πλατφόρμας addAPT που έχει σχεδιάσει και αναπτύξει η AΡΤ. Το addAPT είναι μια πλατφόρμα αυτοματοποίησης εργασιών, αναφοράς και συγκέντρωσης δεδομένων. Χωρίς να καταργεί την υπάρχουσα ΙΤ υποδομή και τις αντίστοιχες επενδύσεις, διασυνδέεται με οποιοδήποτε λογισμικό ή βάση δεδομένων της επιχείρησης και μέσα από ένα ενιαίο περιβάλλον επιτρέπει τον ολοκληρωμένο έλεγχο και τη λήψη αποφάσεων με αναφορές σε πραγματικό χρόνο. Αυτοματοποιεί απλές έως σύνθετες διαδικασίες, διασυνδέεται με τον εξοπλισμό της επιχείρησης αν απαιτείται και συλλέγει και ομογενοποιεί όλα τα είδη δεδομένων, μετατρέποντας τα τελικώς από απλές καταγραφές σε πληροφορία. Δεν αποτελεί απλά ένα εργαλείο συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων όπως πολλά αντίστοιχα προϊόντα, αλλά ένα ολοκληρωμένο ενιαίο ψηφιακό περιβάλλον που συντονίζει και αυτοματοποιεί τις ροές εργασιών μιας επιχείρησης ή ενός οργανισμού.

Οι ιδιότητες αυτές καθιστούν το addAPT ένα ολοκληρωμένο σύστημα εταιρικού ψηφιακού μετασχηματισμού που έχει ήδη αποδείξει την αποτελεσματικότητα του σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας σε πολλούς κλάδους της βιομηχανίας και στη ναυτιλία. Ένα σύστημα που αξιοποιείται ακόμη περισσότερο στις συνθήκες απομακρυσμένης εργασίας, παρέχοντας μέσω ενός ενιαίου περιβάλλοντος πρόσβαση σε όλα τα συστήματα της επιχείρησης μέσω οποιασδήποτε συσκευής και χωρίς εκπτώσεις στην παραγωγικότητα.

Η ΑPT Information Systems είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται από το 2000 στο χώρο των τεχνολογιών πληροφορικής, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις λογισμικού και υποδομών, σε συνδυασμό με υψηλής ποιότητας τεχνική υποστήριξη και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Οι λύσεις και οι υπηρεσίες που παρέχει είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες των μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων καθώς και στο Δημόσιο τομέα.

Η πλατφόρμα addAPT υλοποιήθηκε και εγκαταστάθηκε σε επιχειρήσεις διαφορετικού αντικειμένου και εμπλουτίζεται και βελτιώνεται συνεχώς, ενσωματώνοντας την εμπειρία της λειτουργίας των επιχειρήσεων τις οποίες υποστηρίζει. Επίσης, εξαιτίας της προηγμένης σχεδίασης του, προσαρμόζεται ευέλικτα στις ανάγκες μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων με την αξιοποίηση μέρους ή του συνόλου της λειτουργικότητάς του, ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Εκφράζουμε μία βεβαιότητα μέσα στην ασταθή κατάσταση την οποία βιώνουμε: Η αξιοποίηση της τεχνολογίας, η χρήση αυτοματισμών και έξυπνων λύσεων πληροφορικής ήρθαν για να μείνουν στην ζωή μας και μετά το τέλος του αγώνα ενάντια στον COVID-19.

Η APT θα συνεχίσει με συνέπεια να σχεδιάζει, παράγει και βελτιώνει αξιόπιστες λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες των επιχειρήσεων και των οργανισμών, με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας και ενσωματώνοντας τη βαθιά γνώση που διαθέτει το δυναμικό της στο τεχνολογικό και επιχειρηματικό πεδίο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή