Μία νεκρή και πέντε αγνοούμενοι από την συντριβή του νατοϊκού ελικοπτέρου ανοιχτά της Κεφαλονιάς

Μία νεκρή και πέντε αγνοούμενοι από την συντριβή του νατοϊκού ελικοπτέρου ανοιχτά της Κεφαλονιάς

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε σήμερα ότι ένα καναδικό στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη το βράδυ της Τετάρτης στη Μεσόγειο, στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας και ότι είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι πέντε αγνοούνται μετά τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου που συμμετείχε σε αποστολή του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.

Ο στρατηγός Τζόναθαν Βανς, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου, ανακοίνωσε ότι ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα η στρατιωτικός Άμπιγκεϊλ Κάουμπροου.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα.

Οι καταγραφείς πτήσης έχουν βρεθεί, διευκρίνισε ο Χαρτζίτ Σατζάν, ο υπουργός Άμυνας του Καναδά, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρωθυπουργό στην Οτάβα.

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου εντόπισαν οι αρμόδιες ιταλικές αρχές καθώς η συντριβή τσημειώθηκε σε περιοχή ιταλικής ευθύνης.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση CBC του Καναδά, τουλάχιστον μία γυναίκα, η Άμπιγκεϊλ Κάουμπροου, σκοτώθηκε ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις του Καναδά γνωστοποίησαν ότι έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς των ανθρώπων που επέβαιναν στο ελικόπτερο.

Διαβάστε σχετικά: Στην επιχείρηση έρευνας για τους επιζώντες από τη συντριβή ελικοπτέρου και η Ελλάδα

Το ελικόπτερο τύπου Sikorsky CH-124 Sea King, στο οποίο επέβαιναν έξι άτομα, είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα του Καναδά HMCS Fredericton (FFH 337) που ανήκει στη νατοϊκή δύναμη SNMG2, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης ο στρατός ανέφερε ότι η φρεγάτα HMCS Fredericton έχασε επαφή με το ελικόπτερο CH-148 Cyclone. Μετά τη συντριβή, αποφασίστηκε να καθηλωθούν προσωρινά στο έδαφος όλα τα ελικόπτερα Cyclone των καναδικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με το CBC.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό και ο υπουργός Άμυνας Χαρτζίτ Σατζάν πρόκειται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα για το θέμα αυτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή