Β. Κικίλιας στην «Κ»: Επόμενη ημέρα με 1.200 κλίνες ΜΕΘ

Β. Κικίλιας στην «Κ»: Επόμενη ημέρα με 1.200 κλίνες ΜΕΘ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την προετοιμασία της χώρας ενόψει ενός πιθανού δεύτερου κύματος επιδημίας αναλύει σε συνέντευξή του στην «Κ», ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας προαναγγέλλει την αύξηση των κλινών ΜΕΘ με στόχο αυτές να φθάσουν τις 1.200 και εξηγεί τον τρόπο που θα λειτουργεί το υπό σύσταση Παρατηρητήριο κορωνοϊού για την παρακολούθηση όλων των διεθνών εξελίξεων που αφορούν την προσπάθεια εύρεσης θεραπείας και εμβολίου.

Ανακοινώνει ότι από αύριο ξεκινά η σταδιακή επανεκκίνηση των χειρουργείων στο 50% του μέσου όρου των επεμβάσεων που έγιναν το 2019, τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Επίσης από αύριο επανεκκινεί η λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Κικίλιας κάνει λόγο για ένα καλοκαίρι με σκληρή δουλειά, στο πλαίσιο της οποίας έχει σχεδιαστεί η συγκρότηση Επιτροπής για τον σχεδιασμό και την προετοιμασία της χώρας ενόψει ενός πιθανού δεύτερου κύματος.

Για την στελέχωση του ΕΣΥ, σημειώνει ότι την επόμενη μέρα της κρίσης η δέσμευση της κυβέρνησης είναι η μονιμοποίηση  όλων των επικουρικών νοσηλευτών που υπολογίζονται περίπου σε 2.000 σήμερα καθώς και στην υλοποίηση της πρόσληψης 942 μόνιμων ιατρών,  διαδικασία  που βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

  • Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Κικίλα στην έντυπη έκδοση της Καθημερινής της Κυριακής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή