Οι νέες δημιουργίες της CARTIER για το 2020

Οι νέες δημιουργίες της CARTIER για το 2020

5' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πάνω από έναν αιώνα η Cartier αποτελεί υπόδειγμα στον κόσμο της ωρολογοποιίας. Και αν υπάρχει μία μάρκα που ενσαρκώνει στο 100% όλα όσα πρεσβεύει η Watches & Wonders, αυτή είναι σίγουρα η Cartier. Κομψότητα, παράδοση, υψηλή ποιότητα και συναίσθημα είναι τα συστατικά της συνταγής επιτυχίας του διάσημου οίκου. Απόδειξη η νέα «σοδειά» μοντέλων που ετοίμασε για το 2020, η οποία τιμά αφενός μεν την ιστορία, αφετέρου δε προβάλλει και την αστείρευτη δημιουργική υπεροχή της Cartier. Γιατί ακόμη και σε περιπτώσεις αναβίωσης θρυλικών μοντέλων του παρελθόντος, οι νέες συλλογές είναι απολύτως συμβατές με το σήμερα και την αισθητική του 21ου αιώνα. Ας πάρουμε όμως μία πρώτη γεύση από τις νέες δημιουργίες της μάρκας για το 2020.

Cartier Privé – Tank Asymétrique

Οι νέες δημιουργίες της CARTIER για το 2020-1

Ξεκινάμε από την συλλογή Cartier Privé, η οποία εστιάζει πάντοτε στο design ρολογιών που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία. Η συλλογή αυτή εγκαινιάστηκε το 2015 και έκτοτε εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με συλλεκτικές και αριθμημένες σειρές εμβληματικών μοντέλων που απευθύνονται κυρίως στους connoisseurs. Μετά το περίφημο Crash, το Tank Cintrée και το Tonneau που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια σε διάφορες ευφάνταστες παραλλαγές που φέρουν την υπογραφή της ομάδας σχεδιασμού της manufacture Cartier, φέτος ήταν η σειρά του Tank Asymétrique να ενταχθεί στην ιδιαίτερη αυτή οικογένεια ρολογιών. Ξεχωρίζει από το παράξενο σχήμα της κάσας του και την κατά 30° προς τα δεξιά τοποθέτηση των αριθμών στο καντράν, ενώ είναι εφοδιασμένο με τον κουρδιστό Manufacture μηχανισμό 1917 MC.

Οι νέες δημιουργίες της CARTIER για το 2020-2

Το ρολόι είναι διαθέσιμο σε ροζ χρυσό με γκρι καντράν και ομοιόχρωμο λουράκι, κίτρινο χρυσό με καντράν στο χρώμα της σαμπάνιας και καφέ λουράκι, και σε πλατίνα με ασημί καντράν με γκρίζο λουράκι και ένα ρουμπίνι-cabochon στην κορώνα. Καθεμία έκδοση κυκλοφορεί σε 100 συλλεκτικά αντίτυπα.

Οι νέες δημιουργίες της CARTIER για το 2020-3
Η skeleton εκδοχή του Tank Asymétrique

 

Pasha de Cartier

Άλλο ένα εμβληματικό μοντέλο επιστρέφει φέτος. Από το 1985, όταν γεννήθηκε, το Pasha είναι από τις πιο cult δημιουργίες του οίκου Cartier. Ξεχωρίζει για την στρογγυλή κάσα με τις τέσσερις βίδες σε Clous de Paris στους συνδέσμους, το βιδωτό κάλυμμα της κορώνας με το αλυσιδάκι και το καντράν με τους τέσσερις μεγάλους αραβικούς αριθμούς και την τετράγωνη διαβάθμιση των λεπτών στο κέντρο του κύκλου.

Οι νέες δημιουργίες της CARTIER για το 2020-4
Pasha de Cartier 41 mm από ανοξείδωτο ατσάλι

 

Η νέα συλλογή Pasha de Cartier αποτελείται από διάφορα μοντέλα από ατσάλι, κίτρινο ή ροζ χρυσό, με δερμάτινα λουράκια ή μπρασελέ στο ίδιο μέταλλο με την κάσα, ενώ υπάρχουν και αρκετά μοντέλα-κοσμήματα στολισμένα με διαμάντια καθώς και skeleton μοντέλα υψηλής ωρολογοποιίας.

Οι νέες δημιουργίες της CARTIER για το 2020-5
Pasha de Cartier 35 mm από ροζ χρυσό 18Κ

 

Οι νέες δημιουργίες της CARTIER για το 2020-6
Το Pasha de Cartier κυκλοφορεί και σε συναρπαστικές skeleton εκδόσεις

 

Santos de Cartier

Το πρώτο σύγχρονο ανδρικό ρολόι χειρός γεννήθηκε το 1904 από τον Louis Cartier για τον φίλο του, πιονέρο της αεροπλοΐας, Alberto Santos-Dumont. Είχε τετράγωνη κάσα και τετράγωνη στεφάνη με εμφανείς βίδες. Το 2020 ο οίκος Cartier αναβιώνει το περίφημο Santos σε διάφορες εκδοχές, όλες εξίσου εντυπωσιακές και ποθητές από τους aficionados. Έχουμε και λέμε:

Cartier Santos Dumont XL

Οι νέες δημιουργίες της CARTIER για το 2020-7

To Santos-Dumont XL ανασχεδιάστηκε από την αρχή σε κάθε του λεπτομέρεια και σε μεγαλύτερη διάσταση από το πρωτότυπο (46,6 x 33,9 mm). Στο καντράν διατηρεί τις χαρακτηριστικές λατινικές ενδείξεις της ώρας, τους σπαθόσχημους δείκτες και την πλάκα σε εφέ ηλιακών ακτίνων ενώ στην πλάτη της κάσας υπάρχουν χαραγμένα τα αρχικά S=D, που ήταν η υπογραφή του Alberto Santos-Dumont.

Οι νέες δημιουργίες της CARTIER για το 2020-8

Κυκλοφορεί σε εκδόσεις από ατσάλι, ροζ χρυσό ή ατσάλι με ροζ χρυσή στεφάνη και είναι εφοδιασμένο με έναν μηχανικό μηχανισμό υψηλών προδιαγραφών, τον 430 MC.

 

Cartier Santos Dumont Limited Editions

Αφιερωμένες στις πρώτες ιπτάμενες μηχανές που κατασκεύασε ο Alberto Santos-Dumont για την προσωπική του ευχαρίστηση και προς τέρψιν του Παριζιάνικου κοινού, ο οίκος Cartier δημιούργησε φέτος και τρεις συλλεκτικές εκδόσεις του μοντέλου Santos Dumont, που στην πλάτη της κάσας φέρουν χαραγμένο το σχέδιο της εκάστοτε ιπτάμενης μηχανής. Πρόκειται για μοντέλα διαστάσεων 43,5 x 31,4 mm, εφοδιασμένα και αυτά με τον κουρδιστό στο χέρι μηχανισμό 430 MC.

Οι νέες δημιουργίες της CARTIER για το 2020-9
“Le Brésil”, “La Baladeuse”, “n°14 bis”, τρεις συλλεκτικές εκδόσεις του Cartier Santos Dumont.

 

“Le Brésil” Santos Dumont

Οι νέες δημιουργίες της CARTIER για το 2020-10

Aφιερωμένο στην ομώνυμη πρώτη ιπτάμενη μηχανή που κατασκεύασε ο Alberto Santos-Dumont το 1898. Limited edition 100 κομματιών από πλατίνα, με ένα ρουμπίνι-cabochon στην κορώνα.

“La Baladeuse” Santos Dumont

Οι νέες δημιουργίες της CARTIER για το 2020-11

Aφιερωμένο στο πρώτο πειραματικό μηχανικό αερόπλοιο του Santos-Dumont, του 1903. Limited edition 300 κομματιών από κίτρινο χρυσό με μπλε ζαφείρι στην κορώνα.

“n°14 bis” Santos Dumont

Οι νέες δημιουργίες της CARTIER για το 2020-12

Αφιερωμένο σε ένα ιπτάμενο είδος «χαρταετού», στο οποίο ο πιλότος στεκόταν όρθιος στην άτρακτο και χειριζόταν το πηδάλιο και τα πτερύγια με συρματόσχοινα. Limited edition 500 κομματιών από ατσάλι με στεφάνη από κίτρινο χρυσό.

“La Demoiselle” Santos Dumont

Οι νέες δημιουργίες της CARTIER για το 2020-13

Η Cartier παρουσίασε και ένα μοντέλο σε limited edition 30 μόλις κομματιών, αφιερωμένο στο πιο ολοκληρωμένο αεροσκάφος που κατασκεύασε ποτέ ο Santos Dumont, το 1908. Έχει κάσα από πλατίνα, υπόλευκο υφασμάτινο λουράκι και ρουμπίνι στην κορώνα και προσφέρεται σε πολυτελή δερμάτινη κασετίνα μαζί με άλλο ένα λουράκι από δέρμα αλιγάτορα καθώς και ένα ζευγάρι πολύτιμα μανικετόκουμπα.

 

Maillon de Cartier

Οι νέες δημιουργίες της CARTIER για το 2020-14

Ένα μοντέλο που ξεχειλίζει θηλυκότητα, ένα κόσμημα για τον καρπό με ιδιαίτερη γεωμετρία, εξαγωνικό καντράν και ένα μπρασελέ που οι παραλληλόγραμμοι σύνδεσμοί του συστρέφονται προς μία κατεύθυνση, με έναν τρόπο που μόνο οι χαρισματικοί σχεδιαστές της Cartier θα κατόρθωναν να αποδώσουν τόσο τέλεια. Υπάρχουν εκδοχές σε όλα τα χρώματα του χρυσού (λευκό, κίτρινο, ροζ) με ή χωρίς διαμάντια.

Οι νέες δημιουργίες της CARTIER για το 2020-15

 

Metiers d’ Art

Για το τέλος αφήσαμε τα περίφημα έργα μικροτεχνίας για τα οποία φημίζεται ο οίκος Cartier. Και στα δύο πρωταγωνιστεί ο πάνθηρας, το εμβληματικό ζώο του οίκου ενώ για τις δύο υπέρκομψες δημιουργίες χρησιμοποιήθηκαν διάφορες τέχνες και τεχνικές όπως η μαρκετερί από άχυρο και χρυσό και η συρματερή (φιλιγκράν) με σμάλτο.

Ronde Louis Cartier Wood & Gold Marquetry Watch

Οι νέες δημιουργίες της CARTIER για το 2020-16

Με ένα εκπληκτικής καλλιτεχνίας καντράν που απεικονίζει τον πάνθηρα σε μαρκετερί από ξύλο και χρυσό, το οποίο χρειάζεται 100 ώρες για να κατασκευαστεί. Limited edition 30 κομματιών.

Ronde Louis Cartier Enamel Filigree Watch

Οι νέες δημιουργίες της CARTIER για το 2020-17

Ένας πάνθηρας όλο διαμάντια ξεπροβάλλει ανάμεσα από ξύλα μπαμπού, φτιαγμένα από σμάλτο και λεπτούς συνδέσμους από κίτρινο χρυσό. Και αυτό το μικρό κομψοτέχνημα είναι limited edition 30 κομματιών.

Περισσότερες πληροφορίες για τον οίκο Cartier εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310), Cartier Boutique Athens: (τηλ.: 210-3313600), Cartier Espace Hotel Four Seasons Astir Palace, Βουλιαγμένη (τηλ.: 210-3641000)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή