Αλέξανδρος Ζωντός: Ιδρυτής του GrCycling*

Αλέξανδρος Ζωντός: Ιδρυτής του GrCycling*

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το διάστημα του «εγκλεισμού» η ποδηλατική βόλτα, παρέα μόνο με ένα άτομο, γύρω από το σπίτι ήταν μια έκφραση ελευθερίας. Η πραγματοποίηση ενός ταξιδιού φαντάζει ακόμη κάτι μακρινό. Ωστόσο, οι πελάτες μας από το εξωτερικό περιμένουν με ανυπομονησία να έρθουν να γνωρίσουν τις ομορφιές της Ελλάδας. Είμαστε σε στενή επικοινωνία μαζί τους και έχουμε δεσμευτεί να τους ενημερώνουμε για την κατάσταση που επικρατεί.

Η εξαιρετική κουλτούρα που διέπει το ποδηλατικό κοινό δίνει στον ποδηλατικό τουρισμό ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Οι φίλοι του ποδηλάτου δεν αναζητούν κάτι μαζικό, αλλά κάτι ξεχωριστό γι’ αυτούς. Οι περισσότεροι πελάτες μας δεν ακύρωσαν τις κρατήσεις τους, απλώς τις μετέφεραν. Επιπλέον, προς έκπληξή μας, υπήρξαν νέες κρατήσεις για το δεύτερο μισό του 2020 και για το 2021. Με το 95% της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς να τελεί υπό αυστηρούς περιορισμούς, η εκτίμηση της επόμενης μέρας είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, οι ποδηλάτες όμως παραμένουν πιστοί στον τρόπο που ταξιδεύουν.

Οι Έλληνες δεν κάνουν ποδηλατικό τουρισμό, γιατί είναι απλώς… ντροπαλοί! Και αυτό πρέπει να αλλάξει σύντομα. Μια ποδηλατική βόλτα στην ελληνική φύση είναι μια εμπειρία μαγευτική, γεμάτη χρώματα, μυρωδιές και μοναδικές εικόνες. Η χώρα μας υπερέχει ξεκάθαρα των αντίστοιχων καταξιωμένων για τον ποδηλατικό τουρισμό προορισμών. Με τα πόδια σε κυκλική κίνηση, την καρδιά να χτυπά ρυθμικά και όλες τις αισθήσεις να συμμετέχουν αρμονικά, χρειάζεται μόνο μία φορά ώστε κάποιος να βιώσει τι σημαίνει ποδηλατική βόλτα. Και τότε θα την αγαπήσει για πάντα.

* Το GrCycling είναι ταξιδιωτικό γραφείο που ειδικεύεται στον ποδηλατικό τουρισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή