Ξυπόλυτη στη Ρώμη

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσο ανέμελη μοιάζει η Κλαούντια Καρντινάλε χορεύοντας ξυπόλυτη σε μια ταράτσα της Ρώμης το 1959. Και πόσο διαφορετικούς συνειρμούς προκαλεί σήμερα (και μέσα μας) η πρωτεύουσα της πληγωμένης Ιταλίας. Αλλά πάμε στο «τότε»: η 21χρονη ανερχόμενη ηθοποιός –η οποία γεννήθηκε στην Τύνιδα το 1938– έχει ήδη κερδίσει τον τίτλο της «Πιο ωραίας Ιταλίδας της Τυνησίας», με έπαθλο ένα ταξίδι στη Βενετία για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής στην Αιώνια Πόλη και έχει ήδη συμμετάσχει στην κλασική πλέον κωμωδία του Μάριο Μονιτσέλι «Ο κλέψας του κλέψαντος», δίπλα στον Βιτόριο Γκάσμαν, τον Ρενάτο Σαλβατόρι και τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι.

Την ίδια στιγμή, κρύβει ένα μεγάλο μυστικό: τη γέννηση του γιου της, Πάτρικ, ύστερα από μια σύντομη σχέση που ξεκίνησε με βίαιο τρόπο στην Τύνιδα. Το επόμενο διάστημα, η καριέρα της Καρντινάλε θα κάνει άλματα, με χρονιά-ορόσημο το 1963, όταν η ηθοποιός θα βρεθεί στο καστ του «Γατόπαρδου» του Λουκίνο Βισκόντι, αλλά και σε εκείνο του Φεντερίκο Φελίνι στο «8½», ενώ θα κάνει και το ντεμπούτο της σε αμερικανική παραγωγή, τον «Ροζ Πάνθηρα» του Μπλέικ Έντουαρντς. Η αλήθεια για τον Πάτρικ θα αποκαλυφθεί λίγα χρόνια αργότερα, ενώ η Καρντινάλε θα αποκτήσει και μία κόρη με τον σύντροφό της, σκηνοθέτη Πασκουάλε Σκουιτιέρι. Η Κλαούντια Καρντινάλε ζει σήμερα  στη Ρώμη.■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή