Οι καινοτομίες της PANERAI για το 2020

Οι καινοτομίες της PANERAI για το 2020

4' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν θέλαμε να συνοψίσουμε με μία λέξη τις νέες δημιουργίες της Panerai για το 2020, αυτή θα ήταν αναμφισβήτητα «Luminor». Η αφορμή είναι τα 70 χρόνια από την εφεύρεση της ομώνυμης φωτοβόλου ουσίας, τον Ιανουάριο του 1950. Το πρωτοποριακό για την εποχή του φωσφορίζον υλικό αντικατέστησε το βασισμένο στο ράδιο και άρα ραδιενεργό Radiomir και ήταν όχι μόνο ασφαλέστερο για τον άνθρωπο αλλά και πολύ πιο λαμπερό. Ήταν βασισμένο στο τρίτιο (ένα ισότοπο του υδρογόνου) και η Panerai κατοχύρωσε την πατέντα με την ονομασία Luminor, η οποία σήμερα αντιστοιχεί σε ολόκληρη οικογένεια μοντέλων της εταιρείας. Στην ψηφιακή έκδοση της Watches & Wonders 2020 η Panerai παρουσίασε πολλά και συναρπαστικά μοντέλα, όλα με έντονα φωτεινή παρουσία στο σκοτάδι και κάποια κατασκευασμένα από πρωτοποριακά υλικά. Χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή ας πάρουμε μία πρώτη γεύση…

Οι καινοτομίες της PANERAI για το 2020-1

 

Τρία συλλεκτικά Luminor Marina 44 mm

Τρία Luminor Marina, με κωδικούς PAM 1117, PAM 1118 και PAM 1119, κατασκευασμένα από τιτάνιο, Fibratech™ και Carbotech™ αντίστοιχα, είναι τα πρώτα μοντέλα που αποτίουν φόρο τιμής στην 70ή επέτειο της φωσφορίζουσας ουσίας Luminor. Εκτός από το υλικό κατασκευής τους μοιράζονται πολλά σχεδιαστικά και τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως τη διάμετρο των 44 mm, την κάσα σχήματος cushion με την ευμεγέθη γέφυρα προστασίας της κορώνας, την κεκλιμένη στεφάνη, τον manufacture μηχανισμό P.9010, την εγγύηση 70 ετών(!) και είναι όλα περιορισμένες εκδόσεις 270 αντιτύπων, έκαστο.

 

PANERAI Luminor Marina PAM 1117 από τιτάνιο

Οι καινοτομίες της PANERAI για το 2020-2

 

PANERAI Luminor Marina PAM 1118 από Carbotech

Οι καινοτομίες της PANERAI για το 2020-3

PANERAI Luminor Marina PAM 1119 από Fibratech

Οι καινοτομίες της PANERAI για το 2020-4

Αυτό που κυριαρχεί και στα τρία είναι η ποσότητα φωτοβόλου ουσίας SuperLuminova τελευταίας γενιάς, η οποία ονομάζεται «ΧΙ» και προσφέρει εντονότερη φωτεινότητα και αντοχή στον χρόνο. Μάλιστα η Panerai έχει επιστρώσει με αυτή την ουσία όχι μόνο το καντράν τύπου σάντουιτς αλλά την κορώνα, την προστατευτική γέφυρα και τον μοχλό της κορώνας καθώς και τις ραφές στα λουράκια. Και τα τρία μοντέλα φορούν λουράκι Sportech με κλείσιμο από Velcro και δακτύλιο από τιτάνιο σε μαύρο ή μπλε χρώμα, αναλόγως του μοντέλου.

 

PANERAI Luminor Luna Rossa GMT 44mm

Με κεντρικό δείκτη δεύτερης ώρας, το νέο αυτό Luminor είναι αφιερωμένο στο 36ο America's Cup και στην ομάδα Luna Rossa Prada Pirelli, η οποία διεκδικεί τον τίτλο. Η Panerai, ως επίσημος σπόνσορας της ομάδας αυτής, έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα τέσσερα ρολόγια, ειδικά για το ιστορικό αυτό ράλι ιστιοπλοΐας.

Οι καινοτομίες της PANERAI για το 2020-5

Το νέο PAM 1036 έχει κάσα από τιτάνιο, καλυμμένη με DLC βασισμένο στον άνθρακα ενώ το καντράν του είναι καλυμμένο από μία λεπτή στρώση τεχνικού υφάσματος, δανεισμένου από τον εξοπλισμό του σκάφους monohull (μονής γάστρας) AC75 Luna Rossa. Κρύβει έναν manufacture μηχανισμό με 3 ημέρες ενεργειακής αυτονομίας και συνδυάζεται με δύο λουράκια, ένα από φίνο δέρμα και ένα από σπορ καουτσούκ.

 

PANERAI Luminor Marina DMLS

Αφοσιωμένη στον τομέα ενισχυμένων υλικών υψηλής τεχνολογίας, η Panerai παρουσιάζει το μοντέλο DMLS από τιτάνιο. H τεχνική του Direct Metal Laser Sintering (DMLS) είναι μία τρισδιάστατη διαδικασία εκτύπωσης, με την οποία γίνεται σύντηξη της σκόνης τιτανίου, που είναι το υλικό κατασκευής της κάσας, από ένα υψηλής ισχύος λέιζερ οπτικών ινών και προκύπτει μία συμπαγής μάζα, η οποία αυξάνεται κατά 30 μικρόμετρα κάθε φορά. Πρόκειται για μία μοναδική στο είδος της διαδικασία που δημιουργεί μία κούφια κοιλότητα στο εσωτερικό.

Οι καινοτομίες της PANERAI για το 2020-6

Στη συνέχεια το τιτάνιο DMLS συνδυάζεται με Carbotech™ στη στεφάνη και στην κορώνα. Μονοχρωμία επικρατεί στο καντράν, με την SuperLuminova σε παρεμφερή τόνο με την πλάκα, ενώ ένα μαύρο λουράκι Panerai Sportech με γκρι ραφές ενισχύει ακόμη περισσότερο το μονόχρωμο ύφος του ρολογιού. Είναι εφοδιασμένο και αυτό με έναν manufacture μηχανισμό της Panerai, τον P.9010 Caliber, με 3 ημέρες power reserve.

 

PANERAI Luminor Marina Fibratech 44mm

Σε παγκόσμια πρώτη, η Panerai παρουσιάζει το μοντέλο PAM 01663 που είναι κατασκευασμένο από Fibratech™, ένα υλικό κορυφαίο σε απόδοση, σε αντοχή στη διάβρωση και εξαιρετικά ελαφρύ: είναι κατά 70% ελαφρύτερο από το ατσάλι, 55% ελαφρύτερο από το τιτάνιο και 5% ελαφρύτερο από το Carbotech™.

Οι καινοτομίες της PANERAI για το 2020-7

Το Fibratech™ αποτελείται από πλήρως ανακυκλώσιμες ορυκτές ίνες λιωμένου ηφαιστειογενούς πετρώματος (στην προκειμένη περίπτωση βασάλτη) και πρόσθετων ορυκτών υλών, χρησιμοποιείται στην αεροδιαστημική βιομηχανία και είναι η πρώτη φορά που βρίσκει εφαρμογή στην ωρολογοποιία.

 

PANERAI Luminor Marina Goldtech 44mm

Οι καινοτομίες της PANERAI για το 2020-8

Το τρίτο μοντέλο με κάσα από πρωτοποριακό υλικό είναι το PAM 1112. Είναι κατασκευασμένο από Goldtech, ένα ειδικό κράμα κόκκινου χρυσού με ασυνήθιστα υψηλή περιεκτικότητα σε χαλκό (24%) σε συνδυασμό με πλατίνα (0.4%), γεγονός που του χαρίζει εντυπωσιακό χρώμα, εξαιρετική αντοχή στην οξείδωση και στα στοιχεία της φύσης. Έχει ταιριάξει άψογα με το σκούρο μπλε καντράν τύπου σάντουιτς και το ασορτί λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

 

PANERAI Submersible Ecopangea Tourbillon GMT 50mm Mike Horn Edition

Για το τέλος αφήσαμε μία συλλεκτική έκδοση πέντε μόλις κομματιών, η οποία προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία σε όσους την αποκτήσουν να συμμετάσχουν σε μία εξερευνητική αποστολή στην Αρκτική, υπό την επίβλεψη του θρυλικού εξερευνητή και πρεσβευτή της Panerai, Mike Horn. Πρόκειται για ένα από τα πλέον avant-garde ρολόγια του 2020.

Οι καινοτομίες της PANERAI για το 2020-9

Κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο τιτάνιο, προερχόμενο από τον μήκους 35 μέτρων κινητήριο άξονα του Pangea, του ιστιοπλοϊκού σκάφους του Mike Horn, έχει περίτεχνο, «βιομηχανικού ύφους» skeleton καντράν και φιλοξενεί τον κουρδιστό manufacture caliber P.2005/T με tourbillon, ώρα GMT, μικρά δευτερόλεπτα και ένδειξη ημέρας/νύχτας.

Οι καινοτομίες της PANERAI για το 2020-10

 

Περισσότερα για την Panerai εδώ.

Εξουσιοδοτημένα καταστήματα: Αθήνα: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020), Θεσσαλονίκη: Gofas (τηλ.: 2310-279703), Ρόδος: Kounakis (τηλ.: 22410-30276), Σαντορίνη: Excelsior (τηλ.: 22860-36196), Kως: Volaka Jewels & Watches (τηλ.: 22420-29229)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή