Τακτικισμοί από τα κόμματα με φόντο τη Μarfin

Τακτικισμοί από τα κόμματα με φόντο τη Μarfin

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τραγική επέτειος των δέκα χρόνων από τα γεγονότα στη Marfin, με τον θάνατο τριών ανθρώπων, δεν έμεινε έξω από το πολιτικό παιχνίδι και τους τακτικισμούς των κομμάτων. Η πρόσκληση του πρωθυπουργού προς τους πολιτικούς αρχηγούς να δώσουν το «παρών» στην αποκάλυψη μιας πλακέτας μνήμης το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην οδό Σταδίου ήταν η αφορμή για να ανέβει το θερμόμετρο μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. «Προσκαλώ τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων να παρευρεθούν. Ας αφήσουμε πίσω την εποχή του διχασμού και της βίας με μια συμβολική αλλά αυτονόητη πράξη ενότητας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter, ενώ ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, επικοινώνησε με τους διευθυντές των γραφείων των επικεφαλής των κομμάτων του Κοινοβουλίου.

Το πρώτο «όχι» ήρθε από τον ΣΥΡΙΖΑ, που υποστήριξε πως η κίνηση της κυβέρνησης υπηρετεί επικοινωνιακές σκοπιμότητες, με το κόμμα να ανακοινώνει πως θα καταθέσει στεφάνι στο σημείο στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου, δυόμισι ώρες πριν από το κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία, στο τιμόνι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκονται με επιλογή του κ. Μητσοτάκη οι ίδιοι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν τότε την υπόθεση, χωρίς να εντοπίσουν και να οδηγήσουν τους ενόχους στη Δικαιοσύνη. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να πράξουν το καθήκον τους για την πλήρη διαλεύκανση της τραγωδίας», σημείωναν από την Κουμουνδούρου. Μόνο του, μία ώρα αργότερα, στις 10.30, θα καταθέσει στεφάνι το ΚΚΕ, με τον Περισσό να σημειώνει πως δεν χρειάζονται κυβερνητικές και διακομματικές φιέστες: «Οι αυτονόητες πράξεις της ενότητας του λαού μας δεν χτίζονται με ενέργειες που υπηρετούν άλλους πολιτικούς σκοπούς και με τη συμμετοχή πολιτικών δυνάμεων που αξιοποίησαν τότε τον θάνατο των εργαζομένων της Marfin για να συκοφαντήσουν τους δίκαιους αγώνες του λαού μας».

Σε διαφορετικό μήκος κύματος, η Φώφη Γεννηματά αποδέχθηκε την πρόσκληση: «Θα είμαι το Σάββατο στη Marfin. Η πλακέτα μνήμης είναι το ελάχιστο χρέος στη μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων. Δεν αρκεί, όμως. Εκείνο που μετράει είναι η ειλικρινής στάση όλων μας απέναντι στη βία. Και κυρίως η δέσμευση να εξιχνιαστεί το έγκλημα και να τιμωρηθούν οι δράστες». Το «παρών» θα δώσει και ο Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάνης Βαρουφάκης προσανατολίζεται στο να μην παραστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή