Μεγάλη αύξηση της επισιτιστικής ανασφάλειας σε παιδιά

Μεγάλη αύξηση της επισιτιστικής ανασφάλειας σε παιδιά

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανευ προηγουμένου, στη σύγχρονη εποχή, αύξηση της λεγόμενης επισιτιστικής ανασφάλειας σε παιδιά καταγράφει νέα έρευνα του think tank Brookings Institute, καθώς το 23% όλων των νοικοκυριών αναφέρει ότι δεν τους φτάνει το φαγητό.

Η αύξηση της επισιτιστικής ανασφάλειας, ή πιο ωμά της περιστασιακής πείνας, κατά 130% σε σύγκριση με το 2018 σε παιδιά ηλικίας μέχρι και 18 ετών καταγράφεται στα τέλη Απριλίου και οφείλεται στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά νοικοκυριά εξαιτίας της πανδημίας COVID-19. Την ίδια στιγμή, οι Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο απορρίπτουν πρόταση των Δημοκρατικών για αύξηση του ομοσπονδιακού προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας (SNAP) κατά 15%, υποστηρίζοντας ότι οι διατροφικές ανάγκες φτωχών νοικοκυριών έχουν καλυφθεί από την επέκταση άλλων προγραμμάτων που έγινε τους προηγούμενους μήνες.

Νοικοκυριά και παιδιά θεωρείται ότι υποφέρουν από επισιτιστική ανασφάλεια αν οι ερωτώμενοι απαντούν ότι ισχύουν συχνά ή ορισμένες φορές οι δύο ακόλουθες συνθήκες: α) το φαγητό που αγοράσαμε δεν διήρκεσε αρκετά και δεν είχαμε αρκετά χρήματα να αγοράσουμε περισσότερο, β) τα παιδιά στο νοικοκυριό μου δεν έτρωγαν αρκετά επειδή δεν είχαμε χρήματα να αγοράσουμε αρκετό φαγητό. Ποσοστό 18% των νοικοκυριών (από 3% το 2018) που αποτελούνται από μητέρα με παιδιά 12 ετών και κάτω, ανέφερε τον Απρίλιο ότι τα παιδιά δεν είχαν αρκετό φαγητό εξαιτίας έλλειψης χρημάτων. Το ποσοστό αυξάνεται στο 40% (από 15% το 2018) στην περίπτωση νοικοκυριών που αποτελούνται από μητέρα και παιδιά 12 ετών και κάτω τα οποία αναφέρουν ότι το φαγητό που είχαν αγοράσει δεν διήρκεσε αρκετά και δεν είχαν χρήματα να αγοράσουν επιπλέον. «Είναι σαφές ότι τα νεαρά παιδιά βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια σε άνευ προηγουμένου βαθμό στη σύγχρονη εποχή», αναφέρει η συγγραφέας της μελέτης Λόρεν Μπάουερ, υπότροφος του Brookings Institute και του προγράμματος The Hamilton Project για την κατάρτιση προτάσεων για τη δημιουργία οικονομικής ανάπτυξης που θα ωφελεί περισσότερους Αμερικανούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή