Πώς το Pornhub «ίσιωσε» την καμπύλη

Πώς το Pornhub «ίσιωσε» την καμπύλη

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμείς οι δημοσιογράφοι γκρινιάζουμε πολλές φορές για το Netflix και τους άλλους διαδικτυακούς παρόχους περιεχομένου που αποφεύγουν να μοιραστούν στατιστικά και δεδομένα γύρω από τον αριθμό των χρηστών τους ή τη δημοφιλία των διάφορων εκπομπών που παρουσιάζουν. Ακριβώς την αντίθετη πολιτική ακολουθεί μια άλλη ιντερνετική πλατφόρμα, λιγότερο… καλλιτεχνική ίσως αλλά πάντως εξαιρετικά επιτυχημένη, ειδικότερα αυτές τις ημέρες της πανδημίας. Το Pornhub.com, το μεγαλύτερο κανάλι ενήλικου περιεχομένου στον κόσμο, έχει δημιουργήσει ολόκληρο υπο-σάιτ, το Pornhub Insights, όπου υπάρχει σταθερή ενημέρωση με τα ανάλογα γραφήματα κ.τ.λ., για το πού βαδίζει τούτος ο κόσμος, πάντα από απόψεως πορνογραφίας.

Κάπως έτσι μαθαίνουμε πως από τις μηδαμινές αυξήσεις στην κίνηση των δεδομένων των αρχών του Μαρτίου (0,5%-1%) πήγαμε στο 18,5%, στις 23 Μαρτίου όταν η καραντίνα είχε μπει πια για τα καλά στις ζωές μας, συνεχίζοντας από τότε να έχει σταθερούς ρυθμούς ανόδου καθημερινά και για όλο τον Απρίλιο. Φυσικά η απόλυτη κορυφή (+24,5%) ήρθε στα τέλη Μαρτίου, όταν το Pornhub παραχώρησε δωρεάν το Premium πακέτο στους χρήστες των περισσότερων χωρών, ανακοινώνοντας χαρακτηριστικά πως «έτσι θέλουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο να μείνει περισσότερο σπίτι και να “ισιώσουμε” την καμπύλη».

Παραβλέποντας την ειρωνεία της παραπάνω πρότασης, έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς τις αλλαγές στις ώρες που ο κόσμος παρακολουθεί ενήλικα βίντεο αυτόν τον καιρό· από τη συνηθισμένα αυξημένη κίνηση γύρω στα μεσάνυχτα (11 μ.μ. – 1 π.μ.) πλέον δημοφιλέστερες έχουν γίνει οι μεσημεριανές ώρες (3-5 μ.μ.). Επιπλέον άλλοι παράγοντες, ας πούμε εξωτερικοί, επηρεάζουν τις προτιμήσεις των χρηστών. Για παράδειγμα τα βίντεο με γιατρούς, νοσοκόμες, μάσκες κ.ο.κ. έχουν μεγάλη ζήτηση –για προφανείς λόγους–, ενώ κατακόρυφη άνοδο παρουσίασαν οι αναζητήσεις γύρω από το όνομα της Κάρμεν Ηλέκτρα, αμέσως μετά την παρουσία της (σταθερά εντυπωσιακής) ηθοποιού στο ντοκιμαντέρ «The Last Dance» του Netflix. Φαίνεται πως οι φαν του Μάικλ Τζόρνταν και του μπάσκετ πήραν και δουλειά για το… σπίτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή