Ιταλία: «Σε λιγότερο σοβαρή κατάσταση οι ασθενείς με κορωνοϊό, η ασθένεια μοιάζει να αλλάζει»

Ιταλία: «Σε λιγότερο σοβαρή κατάσταση οι ασθενείς με κορωνοϊό, η ασθένεια μοιάζει να αλλάζει»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε παρέμβασή του στον ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό La7, o Τζουζέπε Ρεμούτσι, διευθυντής του ινστιτούτου φαρμακολογίας του Μιλάνου Μάριο Νέγκρι, δήλωσε ότι «οι ασθενείς με Covid 19, τώρα, είναι εντελώς διαφορετικοί από εκείνους που αρρώστησαν πριν από τρεις ή τέσσερις εβδομάδες».

«Πρώτα έφταναν στα έκτακτα περιστατικά ογδόντα άνθρωποι με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ενώ τώρα, οκτώ στους δέκα μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι και να θεραπευθούν εκεί», πρόσθεσε.

«Μοιάζει να είμαστε αντιμέτωποι με μια ασθένεια σαφώς διαφορετική από εκείνη που έθεσε υπό τεράστια πίεση τις υποδομές του ιταλικού συστήματος υγείας, στην αρχή της πανδημίας αυτής», δήλωσε επίσης ο Ρεμούτσι.

Εξήγησε, πάντως, ότι δεν ξέρει αν έχει μεταλλαχθεί ο ιός ή αν άλλαξε το ιικό φορτίο του κάθε ασθενή. «Είναι ξεκάθαρο, πάντως, ότι οι άνθρωποι που μολύνονται αυτή την περίοδο, είναι σίγουρα σε καλύτερη κατάσταση από εκείνους που νόσησαν πριν από δυο μήνες», λέει ο επικεφαλής του ινστιτούτου φαρμακολογίας Μάριο Νέγκρι.

Δηλώνει αισιόδοξος, τέλος, σχετικά με τη θεραπεία που δοκιμάζεται σε πολλά ιταλικά νοσοκομεία και βασίζεται στη δωρεά πλάσματος με αντισώματα, από ασθενείς οι οποίοι μπόρεσαν να θεραπευθούν. «Αν, όπως νομίζω, τα τεστ αποδείξουν ότι η θεραπεία αυτή είναι αποτελεσματική, θα μπορέσουμε να την κάνουμε προσβάσιμη σε όλους», κατέληξε ο Ιταλός επιστήμονας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή