Στ. Πέτσας: Οσοι καλούν σε οργανωμένες συναθροίσεις θέτουν σε κίνδυνο όλη την κοινωνία

Στ. Πέτσας: Οσοι καλούν σε οργανωμένες συναθροίσεις θέτουν σε κίνδυνο όλη την κοινωνία

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα τελευταία φαινόμενα των υπαίθριων πάρτι και των συναθρίσεων στις πλατείες αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι «όσοι αγνοούν τους κανόνες και καλούν σε οργανωμένες συναθροίσεις θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους και το κοινωνικό σύνολο».

«Είναι δύο στοιχεία που μας έφεραν μέχρι εδώ και θα αποτρέψουν ενδεχόμενο πισωγύρισμα που θα είχε τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Γι αυτό απαιτείται απ' όλους αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, των αποστάσεων και της αποφυγής συγχρωτισμού. Όσοι τους αγνοούν και ακόμη χειρότερα όσοι καλούν σε οργανωμένες συναθροίσεις θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους, το κοινωνικό σύνολο. Προσβάλλουν βάναυσα την πλειονότητα των Ελλήνων που επιδεικνύουν υποδειγματική πειθαρχία, ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα. Ανοίγουν την κερκόπορτα για να μπει ο εχθρός, ο κορονοϊός, προδίδοντας όλους εκείνους που δίνουν μάχες για να σώσουν και σώζουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές» υπογράμμισε ο Στ. Πέτσας. 

Στο σημείο αυτό τόνισε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια μέσω επικοινωνίας και αποστολής στοχευμένων μηνυμάτων να πειστούν όλοι και να αποτραπούν λάθος συμπεριφορές και ανεύθυνες αποφάσεις.

Στο δεύτερο αυτό βήμα προς τη νέα κανονικότητα τόνισε ο κ. Πέτσας «πιστεύουμε ότι θα πρυτανεύσει, όπως έγινε μέχρι σήμερα, η ατομική ευθύνη και η συλλογική ωριμότητα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων λόγω των φαινομένων συνωστισμού, είπε ότι δεν εξετάζεται καμία αυστηροποίηση. «Αυτό που εξετάζεται είναι τα στοιχεία τα οποία συλλέγονται από την επαναδραστηριοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας, με τα οποία η επιτροπή θα κάνει τις εισηγήσεις της και ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει. Το σχέδιο αξιολογείται καθημερινά και επαναπροσδιορίζεται. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος λόγος αυστηροποίησης. Θα έχουμε γενικές συστάσεις και θα δρούμε τοπικά αν αυτό χρειάζεται» σημείωσε.

Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία επιχειρήσεων, καταστημάτων λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών – «πάντοτε με συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας ως προς τον αριθμό των ατόμων σε κάθε χώρο και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται» –  ο κυβερνητικός εκρόσωπος δήλωσε ότι «είμαστε σε μια πορεία που οδηγεί σταδιακά στην επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας». 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή