Ο Πούτιν ανακοίνωσε την σταδιακή άρση των περιορισμών μεταξύ «Σκύλας και Χάρυβδης»

Ο Πούτιν ανακοίνωσε την σταδιακή άρση των περιορισμών μεταξύ «Σκύλας και Χάρυβδης»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ η Ρωσία έγινε σήμερα η τρίτη χώρα παγκοσμίως σε κρούσματα κορωνοϊού, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες (πρώτη) και την Ισπανία (δεύτερη), ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα την λήξη της μη εργάσιμης περιόδου, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση επιτρέπει την μετάβαση της χώρας στην σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, η οποία δεν πρέπει να γίνει βιαστικά καθώς πρέπει όπως είπε χαρακτηριστικά να περάσουμε «ανάμεσα στην Σκύλα και την Χάρυβδη»

«Σήμερα 11 Μαΐου λήγει η περίοδος των μη εργάσιμων ημερών την οποία είχαμε ανακοινώσει» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια σύσκεψης της οποίας προήδρευσε, με θέμα την υγειονομική και επιδημιολογική κατάσταση στην Ρωσία, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι η καταπολέμηση της επιδημίας θα συνεχισθεί και δεν πρέπει να επιτραπούν λάθη και πισωγυρίσματα.

Από αύριο 12 Μαΐου είπε ο Ρώσος πρόεδρος, θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων των θεμελιωδών κλάδων της οικονομίας, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για τον κατασκευαστικό, βιομηχανικό τομέα, τον τομέα της αγροτικής παραγωγής, των επικοινωνιών, τον ενεργειακό τομέα και τον εξορυκτικό τομέα.

Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων πρέπει να γίνει προσεκτικά και βήμα προς βήμα, ενώ τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα επιτρέπουν στην χώρα να περάσει στην επόμενη φάση καταπολέμησης της επιδημίας, που είναι «η έναρξη της σταδιακής εξόδου από το καθεστώς των περιορισμών».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι η άρση ή, η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων « πρέπει να γίνουν με την αυστηρή τήρηση όλων των προϋποθέσεων και υγειονομικών κανόνων που εγγυώνται την ασφάλεια των ανθρώπων», επισημαίνοντας ότι είναι παράλογο να βιαστούμε στην άρση των περιορισμών, αλλά πρέπει να περάσουμε όπως είπε χαρακτηριστικά «ανάμεσα στην Σκύλα και την Χάρυβδη».

Παράλληλα τόνισε ότι χάρη στα ληφθέντα μέτρα κατέστη δυνατόν να σωθούν χιλιάδες Ρώσοι και φυσικά σ' αυτό συνέβαλλε όπως είπε ο καθοριστικός ρόλος των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο Πούτιν τόνισε ακόμη ότι η περίοδος εξόδου από το καθεστώς των περιορισμών δεν θα είναι σύντομη, ενώ αναφερόμενος στους κυβερνήτες των περιφερειών της χώρας, είπε ότι θα μπορούν να συνεχίσουν να λαμβάνουν αποφάσεις για πρόσθετα μέτρα, για χαλάρωση των μέτρων ή για την διατήρηση των μέτρων που ήδη ισχύουν.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή