Εστία της COVID-19 ο Λευκός Οίκος

Εστία της COVID-19 ο Λευκός Οίκος

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχυμένα πρωτόκολλα ασφαλείας τέθηκαν σε εφαρμογή στον Λευκό Οίκο, καθώς ο κορωνοϊός κατάφερε να διεισδύσει και στο πιο ασφαλές, θεωρητικά, κτίριο του κόσμου. Ο πασίγνωστος, στην Αμερική και διεθνώς, δρ Αντονι Φάουτσι, επικεφαλής των επιστημόνων που διαχειρίζονται την κρίση της COVID-19 στις ΗΠΑ, όπως και άλλα δύο κορυφαία στελέχη της ειδικής ομάδας εργασίας (task force), έχουν τεθεί προσωρινά σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς εκτέθηκαν σε άτομο που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Πρόκειται για την Κέιτι Μίλερ, εκπρόσωπο Τύπου του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς, η οποία έμαθε ότι είναι θετική στον ιό την περασμένη Παρασκευή. Ως επικεφαλής της task force, ο Μάικ Πενς βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με το επιστημονικό επιτελείο του Λευκού Οίκου, όπως και με τον πρόεδρο Τραμπ. Την Κυριακή, ο Πενς έμεινε για προληπτικούς λόγους στην κατοικία του, αλλά χθες αναμενόταν να επανέλθει στις εργασίες του, στον Λευκό Οίκο, καθώς βρέθηκε αρνητικός σε αλλεπάλληλα τεστ.

Αβεβαιότητα επικρατούσε μέχρι χθες το βράδυ για έναν άλλο ανώτατο αξιωματούχο, τον αρχηγό της Εθνοφρουράς, στρατηγό Τζόζεφ Λένγκιελ. Δύο διαδοχικά τεστ το Σαββατοκύριακο έδωσαν αντικρουόμενα αποτελέσματα (το ένα θετικό, το άλλο αρνητικό) και ο στρατηγός επρόκειτο να υποβληθεί σε νέα εξέταση χθες. Η Εθνοφρουρά είναι ο κλάδος των ενόπλων δυνάμεων που εμπλέκεται όσο κανείς άλλος στην αντιμετώπιση της πανδημίας και μέχρι σήμερα 967 μέλη της έχουν βρεθεί θετικά στην COVID-19.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η ασυνήθιστη, για τα πολιτικά ήθη των ΗΠΑ, ενεργητική στράτευση του Μπαράκ Ομπάμα στο πλευρό του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν ενόψει των προεδρικών εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου. Οπως ανέφερε η ιστοσελίδα Yahoo News, ο τέως πρόεδρος είχε τηλεδιάσκεψη με παλιούς συνεργάτες του, τους οποίους κάλεσε να προσφέρουν πλήρη υποστήριξη στον Μπάιντεν. Στην ίδια συνομιλία, ο Ομπάμα χαρακτήρισε «απολύτως χαοτική καταστροφή» τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από τον Τραμπ και καυτηρίασε την πρόσφατη απαλλαγή του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, Μάικλ Φλιν, από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Απαντώντας μέσω Twitter στα πυρά που δέχθηκε, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για «Ομπάμα-γκέιτ» και αναμετέδωσε ανάρτηση οπαδού του, ο οποίος σημείωσε ότι «ο Ομπάμα είναι ο πρώτος τέως πρόεδρος ο οποίος βάλλει εναντίον του διαδόχου του». Σε άλλη ανάρτησή του, υιοθέτησε τις κατηγορίες οπαδού του, σύμφωνα με τις οποίες ο Ομπάμα αφιέρωσε τις τελευταίες εβδομάδες της προεδρίας του στην υπονόμευση του εκλεγμένου διαδόχου του, κάνοντας μάλιστα λόγο για «το χειρότερο πολιτικό έγκλημα στην αμερικανική ιστορία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή