Ποδόσφαιρο: Αδιέξοδο με τα συμβόλαια

Ποδόσφαιρο: Αδιέξοδο με τα συμβόλαια

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aρνητική ήταν απάντηση του ΠΣΑΠ στην πρόταση της Σούπερ Λιγκ 1 για «κούρεμα» στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών λόγω των δεδομένων που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού και την αναστολή του πρωταθλήματος. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι «η θέση του ΠΣΑΠ να μην αποδεχθεί μια μείωση πραγματικού ποσοστού 83% επί των δόσεων του συμβολαίου κάθε ποδοσφαιριστή για την περίοδο Μάρτιος – Ιούνιος 2020 δεν ήταν βιαστική ούτε και αβασάνιστη» και ότι «κοινή και τελική κατάληξη αποτέλεσε η επιλογή των ποδοσφαιριστών κάθε ΠΑΕ να συζητήσουν και να διαπραγματευθούν με τους εκπροσώπους της ΠΑΕ για τη δυνατότητα ή μη υλοποίησης μειώσεων επί των αποδοχών τους».

Η αντίδραση της Σούπερ Λιγκ 1 ήταν να συγκαλέσει για σήμερα στις 14.00 διοικητικό συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα: «Διαπραγμάτευση με ΠΣΑΠ βάσει του θεσμικού πλαισίου που έθεσε η FIFA». Στην τηλεδιάσκεψη αναμένεται να τεθούν και οι εκτιμήσεις των ΠΑΕ περί της συνέχισης του πρωταθλήματος. Η Σούπερ Λιγκ 1 θα πρέπει να αποφασίσει μέχρι τις 25 Μαΐου, οπότε λήγει η διορία της UEFA. Ο επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής του συνεταιρισμού κ. Ρούσσης, μιλώντας στο Σπορ FM και απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα μπορούν να γίνουν προπονήσεις με την παρουσία του συνόλου των ποδοσφαιριστών των ομάδων, είπε: «Προς το τέλος Μαΐου θα φτάσουμε σε αυτό το στάδιο. Πρώτα πρέπει να εξασφαλιστεί η υγεία των ποδοσφαιριστών και μετά θα περάσουμε στο δεύτερο στάδιο. Υπολογίζω ότι χρειάζονται περίπου τέσσερις εβδομάδες συνολικά για να είναι έτοιμοι οι ποδοσφαιριστές. Για μένα, το να αρχίσουμε στις 14 Ιουνίου τα πλέι οφ θα ήταν πιο σίγουρο».

Χθες η κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως για τις προπονήσεις διαιτητών από λίστα της ΕΠΟ και των ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 2, κατόπιν αιτήματός τους, «με σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της ατομικής τεχνικής και την ενδυνάμωση», διατηρώντας τον περιορισμό για συμμετοχή έως οκτώ ατόμων. Ο ίδιος περιορισμός, όπως και η τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, ισχύει έως την προσεχή Κυριακή και για τις προπονήσεις των ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή