Από σήμερα το δεύτερο στάδιο της επανεκκίνησης

Από σήμερα το δεύτερο στάδιο της επανεκκίνησης

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δεύτερο βήμα για την αθλητική επιστροφή στην κανονικότητα θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Με νέα κοινή υπουργική απόφαση ανακοινώθηκε περαιτέρω άρση των μέτρων σύμφωνα με την οποία θα επιστρέψουν περισσότεροι αθλητές στις προπονήσεις, θα ανοίξουν οι ναυταθλητικοί όμιλοι, θα αρχίσουν προπονήσεις οι ομάδες της Super League 2 και οι αθλητές που ετοιμάζονται για τους Παραολυμπιακούς του Τόκιο. Πρωταρχικό μέλημα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι η άθληση να γίνεται με ασφαλή τρόπο.

Από σήμερα, όσοι αθλητές βρίσκονται στη λίστα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις για ατομικές προπονήσεις. Ετσι, στα προπονητήρια θα βρεθούν και οι αθλητές και οι αθλήτριες του υγρού στίβου (κολύμβηση, πόλο, καταδύσεις, καλλιτεχνική κολύμβηση), της πάλης, της πυγμαχίας, του τάε κβον ντο, του τζούντο, του καράτε, του μπιτς βόλεϊ, του μοντέρνου πεντάθλου και οι αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής.

Το δεύτερο βήμα περιλαμβάνει και τη λειτουργία των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων για τα αθλήματα της ιστιοπλοΐας, της κωπηλασίας, του κανό καγιάκ, του σερφ, του θαλάσσιου σκι και του SUP. Σε κάθε σκάφος επιτρέπεται να υπάρχουν μέχρι δύο αθλητές και να είναι μεγαλύτεροι των 15 ετών. Σε ό,τι αφορά την ανοικτή θάλασσα θα αποφασιστεί σε μεταγενέστερο χρόνο. Αθλητές άνω των 15 ετών θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις ανοικτές εγκαταστάσεις για αντισφαίριση, γκολφ, κρίκετ, ιππασία, σκοποβολή, τοξοβολία, αεραθλητισμό, μηχανοκίνητο αθλητισμό, υποβρύχια δραστηριότητα και ορειβασία – αναρρίχηση. Στα γήπεδα θα επιστρέψουν και οι ποδοσφαιριστές της Super League 2. Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται σε ολιγομελείς ομάδες για βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Τις ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις θα μπορούν να χρησιμοποιούν για προπονήσεις και οι διαιτητές που υπάρχουν στη λίστα της ΕΠΟ. «Γνωρίζοντας πολύ καλά τα οφέλη της άθλησης σε μια κοινωνία, είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να ανοίξουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Αυτό όμως θα γίνει σταδιακά και ελεγχόμενα ώστε να είμαστε σίγουροι για κάθε μας βήμα, με γνώμονα πάντα τις οδηγίες των ειδικών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ.

• Σήμερα, το Δ.Σ. της Ενωσης Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών αναμένεται να αποφασίσει τον τρόπο ολοκλήρωσης της αγωνιστικής περιόδου στη Σούπερ Λίγκα του βόλεϊ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή