Εκτάκτως

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αυλαία της δεύτερης σειράς αναμεταδόσεων Megaro Online ανοίγει την Τετάρτη 13/5, με την «Τουραντότ», το κύκνειο άσμα του Τζάκομο Πουτσίνι, ίσως τη δημοφιλέστερη όπερά του, την οποία όμως δεν κατόρθωσε να τελειώσει καθώς τον πρόλαβε ο θάνατος. Τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης, που ανέβηκε το 2003, υπογράφει ο Νίκος Πετρόπουλος. Πρωταγωνιστούν δύο διάσημοι Ιταλοί τραγουδιστές, η Τζοβάνα Καζόλα και ο Λάντο Μπαρτολίνι, τους οποίους πλαισιώνει η ΚΟΑ με τον φημισμένο Ιταλό αρχιμουσικό Ντονάτο Ρεντσέτι στο πόντιουμ (www.megaron.gr).

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού στο έβδομο Bazaar βιβλίων, που φέτος οργανώθηκε αποκλειστικά online στη διεύθυνση bazaar.benaki.org, το Μουσείο Μπενάκη παρατείνει για 10 ακόμη ημέρες τη λειτουργία του, έως και την Τετάρτη 20 Μαΐου. Στο φετινό Bazaar διατίθενται 240 τίτλοι με έκπτωση 50%, 70% και για πρώτη φορά και 80% επί της λιανικής τιμής πωλήσεώς τους. Οι εκδόσεις των ετών 2019-2020 διατίθενται με έκπτωση 10%.

Σαράντα έξι δημιουργοί που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στην ιστορία του θεάτρου «Πορεία», φτιάχνουν ένα προσωπικό βίντεο μπροστά στον φακό του Πάτροκλου Σκαφιδά και πάνω στη σκηνή του θεάτρου. Διαβάζουν ένα αγαπημένο διήγημα, ένα ποίημα, ένα απόσπασμα θεατρικού έργου. Τα βίντεο θα προβάλλονται ένα την ημέρα, ξεκινώντας από σήμερα (www.poreiatheatre.com).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή