Εκτινάχθηκε ο… Douleutaras λόγω της πανδημίας

Εκτινάχθηκε ο… Douleutaras λόγω της πανδημίας

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά από την ίδρυσή της, το 2015, εκτιμάται ότι θα εμφανίσει κερδοφορία κατά τη χρήση του 2020 η διαδικτυακή πλατφόρμα εύρεσης επαγγελματιών Douleutaras, σύμφωνα με όσα ανέφερε, κατά τη διάρκεια χθεσινής διαδικτυακής παρουσίασης, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Γραμμάτης. H πλατφόρμα, που διαθέτει περίπου 3.700 επαγγελματίες, το 2019 δέχτηκε αιτήματα για εργασίες (μικρής και μεγάλης κλίμακας επεμβάσεις, καθαρισμοί  κ.ο.κ) των οποίων η αξία αντιστοιχεί στο ποσό των 42,5 εκατ. ευρώ, ενώ, λόγω του κατ’ οίκον περιορισμού, το διάστημα 25 Απριλίου έως 8 Μαΐου, σε σχέση με πέρυσι, τα αιτήματα για αντίστοιχες υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 103%. Κατά την εν λόγω περίοδο, ισχυρή άνοδο κατέγραψαν και τα αιτήματα για βελτιωτικές εργασίες στο σπίτι, ενώ η στροφή στις οικιακές επιδιορθώσεις αποτυπώνεται και διαδικτυακά: οι online αναζητήσεις για εργασίες στο σπίτι ενισχύθηκαν 50%.

«Αν εξαιρέσουμε το σοκ των δύο πρώτων εβδομάδων από την έναρξη του lockdown, καταγράφεται μια σημαντική στροφή στα αιτήματα για εργασίες στο σπίτι, η οποία έχει ξεπεράσει τα επίπεδα της εποχής πριν από την εκδήλωση του κορωνοϊού. Τη Δευτέρα καταγράφηκε ρεκόρ, σε ημερήσιο επίπεδο, καθώς υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα μας περισσότερα από 1.000 αιτήματα», σημείωσε, χθες, ο κ. Γραμμάτης.

Συνολικά, από την ίδρυσή της, η Douleutaras έχει δεχθεί 600.000 αιτήματα εργασιών, ενώ κάθε μήνα πραγματοποιούνται, κατά μέσον όρο, 400.000 επισκέψεις τεχνικών.

Η Douleutaras εισπράττει μια «εύλογη», όπως ανέφερε ο κ. Γραμμάτης, προμήθεια, της οποίας το ύψος είναι σε συνάρτηση με το είδος των εργασιών. Ενδεικτικά, για απλές επιδιορθώσεις (π.χ. αποκατάσταση βλάβης σε πλυντήριο), εάν η αξία της υπηρεσίας ανέρχεται σε 50 ευρώ, αντιστοιχούν 7-8 ευρώ σε προμήθεια.

Με στόχο την ενίσχυση της αξιοπιστίας των υπηρεσιών της, η πλατφόρμα προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων, προτείνει, μέσω ειδικού αλγόριθμου, τους καλύτερους επαγγελματίες της περιοχής μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα, ενώ ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να βλέπει τα προφίλ των επαγγελματιών με τις αξιολογήσεις τους. 

Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα, σε τρεις διαφορετικούς γύρους χρηματοδότησης, ποσό 3,5-4 εκατ. ευρώ, με τη διοίκησή της να διαβλέπει ευκαιρίες δραστηριοποίησης εκτός Ελλάδας, αλλά η υλοποίηση σχεδίου επέκτασης σε αγορές του εξωτερικού θα καθοριστεί από το πώς θα διαμορφωθεί η οικονομική συγκυρία.

Η αγορά στην οποία δραστηριοποιείται η Douleutaras, αυτή των υπηρεσιών για το σπίτι, αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα αξία 2,5 δισ. ευρώ, ενώ η διείσδυση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στηρίζεται και στο γεγονός ότι σε ποσοστό 29,5% οι εργαζόμενοι στη χώρα μας είναι αυτοαπασχολούμενοι.

Φέτος, η douleutaras, που απασχολεί 44 άτομα, συμπλήρωσε πέντε χρόνια από τον Φεβρουάριο του 2015, οπότε λανσαρίστηκε η πρώτη έκδοση της πλατφόρμας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή