Ποδόσφαιρο: Παρέμεινε το αδιέξοδο

Ποδόσφαιρο: Παρέμεινε το αδιέξοδο

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kαμία απόφαση δεν έλαβε η Σούπερ Λιγκ 1 κατά τη χθεσινή, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα την απάντηση του ΠΣΑΠ, που απέρριψε την πρόταση για μείωση συμβολαίων και «παρέπεμψε» σε διαπραγματεύσεις κάθε ομάδας με τους ποδοσφαιριστές της. Ούτε για το θέμα της «κεντρικής διαχείρισης» των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που συζητήθηκε, υπήρξε ομόφωνη απόφαση και όλα, μαζί με την απόφαση για επανέναρξη του πρωταθλήματος, μετατέθηκαν για την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε θα υπάρξει νέα συνεδρίαση.

Στη συζήτηση που έγινε για το θέμα των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών ο εκπρόσωπος του ΟΦΗ, Ηλίας Πουρσανίδης, παίρνοντας τον λόγο παραδέχθηκε ότι η διαπραγμάτευση με τον ΠΣΑΠ απέτυχε και πρόσθεσε: «Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι εχθροί μας, θα τα βρούμε μαζί τους. Προτείνω να τα βρούμε με τη Nova. Να ζητήσουμε ποσοστό από το στοίχημα για την επόμενη σεζόν. Προτείνω στα γήπεδα να υπάρχει το 20% των φιλάθλων και να μην παίξουμε σε άδειες κερκίδες».

«Δεν πρέπει να ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας στο θέμα της μείωσης των συμβολαίων. Να πάψουμε να αποδίδουμε τους επόμενους μήνες το 5% στην ΕΠΟ. Να ζητήσουμε μείωση φορολόγησης από την κυβέρνηση», είπε ο εκρόσωπος της Ξάνθης, Αρης Πιαλόγλου, ενώ ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, τόνισε: «Χάσαμε το παιχνίδι με τον ΠΣΑΠ. Το ζήτημα είναι τι κάνουμε την επόμενη σεζόν. Το μεγάλο πρόβλημα θα το έχουν οι μικρότερες ομάδες. Αν τελειώσουν τα τηλεοπτικά και μειωθούν κατά 70%, τελειώσαμε. Να κυνηγήσουμε ποσοστό από το στοίχημα».

«Πρέπει να βοηθήσουν οι μεγάλες ομάδες. Αυτή είναι η έννοια του συνεταιρισμού», είπε ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Χρ. Δάρας, ενώ ο διοικητικός ηγέτης του Αρη, Θόδωρος Καρυπίδης πρότεινε να ζητηθεί οικονομική βοήθεια από την πολιτεία και ρώτησε αν η ΕΠΟ προτίθεται να δώσει στις επαγγελματικές ομάδες μέρος των τεσσάρων εκατ. ευρώ που θα λάβει από την UEFA μέσω του προγράμματος «Hat Trick».

Για το θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, αφού είπε ότι από τη στιγμή που ξανάρχισαν οι προπονήσεις είναι αργά για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, τάχθηκε υπέρ της παροχής εξουσιοδότησης στην «ομάδα εργασίας» του συνεταιρισμού για να ξεκινήσει επαφές με τηλεοπτικούς παρόχους και όταν ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης, είπε ότι πρέπει να δημιουργηθεί πρώτα ένα πλαίσιο με βάση όσα είχαν τεθεί από την πλευρά των «ερυθρόλευκων» περί εξαίρεσης της Ξάνθης και του Βόλου, υποστήριξε: «Αν ο Ολυμπιακός θέλει να αποκλείσει τις ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο την επόμενη σεζόν, ας το πει ευθέως», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν ομάδες οι οποίες έχουν συμφέρον να υπονομεύσουν τα συμφέροντα των ομάδων που δεν έχουν συμβόλαια» και ζητώντας να γίνει ψηφοφορία για παροχή εξουσιοδότησης. Υπέρ της πρότασής του τάχθηκαν ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Ξάνθη και Βόλος.

Η Σούπερ Λιγκ 1 θα ζητήσει να επιτραπούν οι ομαδικές προπονήσεις. Ο πρόεδρός της, Μ. Λυσάνδρου, είπε ότι η θητεία του λήγει το καλοκαίρι και ο Αλ. Κούγιας αυτοπροτάθηκε για να τον διαδεχθεί.

Η NOVA μέσω Διαδικτύου τάχθηκε για μία ακόμα φορά κατά της αναδιάρθρωσης, χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση για την κεντρική διαχείριση και τόνισε ότι τα οικονομικά θέματα θα εξαρτηθούν από την πορεία του πρωταθλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή