Tο CHANEL J12 έγινε 20 ετών!

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από ακριβώς έναν χρόνο είχαμε ασχοληθεί ενδελεχώς εδώ με το ανασχεδιασμένο J12 (ζε ντουζ, όπως προφέρεται στα γαλλικά). Το εμβληματικό κεραμικό μοντέλο του οίκου Chanel γιορτάζει φέτος τα 20ά του γενέθλια. Ένα έξοχο αμάλγαμα πρωτοποριακού υλικού κατασκευής και αξιόλογης μηχανικής στα δύο αγαπημένα χρώματα της αείμνηστης Coco Chanel, το λευκό και το μαύρο, ο J12 από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε, το 2000, ήταν μοναδικό στο είδος του, αποκτώντας πιστούς φίλους και φίλες ανά την υφήλιο. Εντυπωσιακό στον καρπό, έγινε αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής, υπενθυμίζοντας διαρκώς ότι κάθε δευτερόλεπτο μετράει.

Tο CHANEL J12 έγινε 20 ετών!-1

Είκοσι χρόνια έχουν περάσει από τότε. Ο κόσμος αλλάζει συνεχώς, το ίδιο και το J12, το οποίο ωριμάζει και γίνεται ακόμη καλύτερο. Το νέο J12 είναι φτιαγμένο από μαύρο ή λευκό στιλπνό κεραμικό με ομοιόχρωμο καντράν από λάκα και αραβικούς αριθμούς. Το μέγεθος της κάσας είναι στα 38 mm και φοράει κεραμικό μπρασελέ με τριπλό αναδιπλούμενο κούμπωμα. Επειδή πρόκειται για ένα σπορ ρολόι, η εταιρεία φρόντισε να το καταστήσει στεγανό μέχρι 200 μέτρα και να το εφοδιάσει με 70 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

Tο CHANEL J12 έγινε 20 ετών!-2

Οι αισθητικές αλλαγές σε σχέση με το πρωτότυπο μοντέλο του 2000 είναι ανεπαίσθητες και σοφά μελετημένες: το καντράν έχει γίνει ελαφρώς μεγαλύτερο, οι αριθμοί ανασχεδιάστηκαν, αλλά το σημαντικότερο είναι η προθήκη ενός νέου ελβετικού αυτόματου μηχανισμού, του caliber 12.1, τον οποίο μπορεί να θαυμάσει κάποιος από το διαφανές καπάκι στο πίσω μέρος της κάσας. Αυτή και μόνο είναι μία μεγάλη αναβάθμιση (τα προηγούμενα μοντέλα ήταν εφοδιασμένα με τον ΕΤΑ 2892). O νέος μηχανισμός μάλιστα φέρει και πιστοποίηση χρονομέτρου ακριβείας από το COSC.

Tο CHANEL J12 έγινε 20 ετών!-3

Είναι 20 χρόνια αρκετά; Πώς θα ήταν τα καλύτερα 20 χρόνια; Τρεις από τις διάσημες μούσες του γαλλικού οίκου, η Claudia Schiffer, η Ali MacGraw και η Lily Rose Depp, όλες υπέροχες, η καθεμία στην ηλικία της, απαντούν σε αυτά τα ερωτήματα στην πρόσφατη καμπάνια της Chanel.

Δείτε το παρακάτω video…

«Όταν ήμουν 20 ετών δεν υπήρχε διαφορά ανάμεσα στα όνειρα και την πραγματικότητα. Ζούσα τα όνειρά μου», δηλώνει ένα από τα κορυφαία supermodels όλων των εποχών, η Claudia Schiffer. Το άστρο της έλαμψε τη δεκαετία του 1990. Το 1993 ήταν το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο στον κόσμο. Η σχέση της με τον οίκο Chanel ξεκίνησε το 1990, όταν έγινε το πρόσωπο της καμπάνιας για το άρωμα Cristalle, το 1995 πρωταγωνίστησε στην καμπάνια για τα ρολόγια CHANEL, από το 1990 ως 1997 διετέλεσε πρέσβειρα μόδας του οίκου, και στα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι σήμερα παρέμεινε κοντά στον οίκο Chanel, ποζάροντας συχνά στον φωτογραφικό φακό του Karl Lagerfeld, ιδιαίτερα για το πρότζεκτ The Little Black Jacket. Η συμμετοχή της στην καμπάνια για τα 20 χρόνια του J12 φαντάζει αυτονόητη.

Δείτε το σχετικό video του Chanel J12 με την Claudia Schiffer…

Περισσότερες πληροφορίες για την Chanel εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή