Δεν θα μπορούσε να υπάρχει πιο επιτυχημένο πάντρεμα μίας συλλογής με ένα υλικό κατασκευής. Αναφερόμαστε φυσικά στην Admiral collection και τον ορείχαλκο. Και τα δύο μοιράζονται μία ναυτική ιδιοσυγκρασία, μία στενή σχέση με το νερό και τον κόσμο της θάλασσας. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η συλλογή Admiral, που είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της Corum, γεννήθηκε το 1960, πέντε μόλις χρόνια μετά την ίδρυση της ελβετικής μάρκας στο La Chaux-de-Fonds. Από την πρώτη στιγμή η Admiral έδειξε την προτίμησή της προς τη ναυτοσύνη και με το πιο πρόσφατο μέλος αυτής της οικογένειας, το Admiral 42 Automatic Bronze, το απέδειξε στον υπερθετικό βαθμό. Ως γνωστόν ο ορείχαλκος ή μπρούντζος χρησιμοποιείτο από αρχαιοτάτων χρόνων στη ναυτιλία. Είναι ένα κράμα ανθεκτικό στο θαλασσινό νερό, το οποίο με το πέρασμα του χρόνου και ανάλογα με τη χρήση αποκτά μία χαρακτηριστική πατίνα, γεγονός που καθιστά κάθε ρολόι μοναδικό στο είδος του.

Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση οι τεχνικοί της Corum προσέδωσαν ένα ειδικό σατινέ φινίρισμα στην δωδεκάγωνη στεφάνη και στην κάσα, ώστε το χρώμα  να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο ομοιογενές με τον καιρό.

Το μοντέλο έχει διάμετρο κάσας 42 mm και κυκλοφορεί σε δύο εξίσου όμορφες εκδοχές, σε σκούρο μπλε ή σε ναυτικό πράσινο. Οι χαρακτηριστικές σημαιούλες του ναυτικού κώδικα που εκτελούν χρέη ενδείξεων της ώρας είναι και εδώ παρούσες, αλλά με μονόχρωμη, πιο ήσυχη εμφάνιση.

Το νέο Corum Admiral 42 Automatic Bronze είναι εφοδιασμένο με έναν αυτόματο μηχανισμό της Corum με μικρά δευτερόλεπτα στο 6 και ημερομηνία στο 3. Το ωραίο του φινίρισμα μπορεί να το θαυμάσει κανείς από το κρύσταλλο ζαφειριού που σφραγίζει την πλάτη της κάσας.

Στεγανό μέχρι 50 μέτρα, συνδυάζεται με φίνο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα στην ίδια ακριβώς απόχρωση με το καντράν. Είναι προφανώς μία πιο classic sport εκδοχή του Admiral 42, ένα ρολόι που μπορεί να φορεθεί παντού στην καθημερινή ζωή ενός άνδρα, με κοστούμι ή με τζιν, στο γραφείο ή στον ελεύθερο χρόνο και τη διασκέδαση.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Corum εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Χρονοτήμ (τηλ.: 210-3238250)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ