Εκτάκτως

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον μαέστρο σερ Σάιμον Ρατλ να διευθύνει την περίφημη Φιλαρμονική του Βερολίνου, με σολίστ στο βιολί τον Λεωνίδα Καβάκο (φωτ.), παρουσιάζει την Κυριακή 17 Μαΐου, στις 9 μ.μ., το Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου διαδικτυακών αναμεταδόσεων «Megaron Online». Πρόκειται για την εορταστική συναυλία με τίτλο «Κοντσέρτο της Ευρώπης», που πραγματοποιείται σε ανάμνηση της ίδρυσης της Φιλαρμονικής του Βερολίνου και ταξιδεύει κάθε χρόνο σε διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη. Την Πρωτομαγιά του 2015 επισκέφθηκε την Αθήνα και το Μέγαρο, παρουσιάζοντας έργα των Ροσίνι, Σούμαν και Σιμπέλιους. Περισσότερα στο www.megaron.gr.

Σε πλειστηριασμό βγαίνει η διάσημη κιθάρα με την οποία ο Κερτ Κομπέιν (φωτ.) έπαιξε στην περίφημη συναυλία των Nirvana «MTV Unplugged in New York» τον Νοέμβριο του 1993. Η κιθάρα, μια Martin D-18E του 1959, θα βγει στο σφυρί στο πλαίσιο της δημοπρασίας «Music Icons» του οίκου Julien’s Auctions, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μπέβερλι Χιλς, αλλά και στην ιστοσελίδα του οίκου, στις 19 και 20 Ιουνίου. Η τιμή εκκίνησης της κιθάρας εκτιμάται στο 1 εκατ. δολάρια.

Το θεατρικό έργο «Barber Shop Chronicles» του Nιγηριανού ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Ινούα Ελαμς παρουσιάζει από σήμερα, στις 9 μ.μ., και για επτά ημέρες το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας στο κανάλι του στο YouTube (National Theatre). Το έργο, σε σκηνοθεσία του τιμημένου με βραβείο Ολίβιε Μπιζάν Σεϊμπανί, εκτυλίσσεται σε έξι διαφορετικά αφρικανικά κουρεία ανά τον κόσμο, παρακολουθεί τους θαμώνες τους να συζητούν, να γελούν ή να διαφωνούν πάνω σε ζητήματα εθνικής ταυτότητας, φύλου, θρησκείας ή αφρικανικής διασποράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή