Στήριξε τα μπαρ που αγαπάς

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε όλους εμάς που μας λείπουν τα μπαρ, μας δίνεται η ευκαιρία να στηρίξουμε τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτά.

Με πρωτοβουλία του Difford’s Guide Greece, του εξειδικευμένου site για ποτά και μπαρ, και της ΑΜΚΕ Metron Ariston έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια έμπρακτης υποστήριξης των μπαρ, τα οποία παραμένουν κλειστά από τις πρώτες μέρες της καραντίνας. Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο δημιουργήθηκε η Metron Ariston-Making Responsibility Α Τrend, μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που τα μέλη της είναι οι ίδιοι οι bartenders και έχει στόχο να αναδείξει τον επαγγελματία όπως θα έπρεπε να γίνει σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι bartenders δεν είναι μόνο διασκεδαστές που βαράνε σέικερ και κερνάνε σφηνάκια. Η δουλειά τους απαιτεί πολλά περισσότερα, από το να είναι διαβασμένοι για τις τάσεις μέχρι να στηρίζουν την αειφορία, να αναδεικνύουν τα τοπικά προϊόντα, να επιλέγουν το καλύτερο για να βάλουν στο ποτήρι μας, απαιτεί να είναι ευγενικοί κι ας εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες ή για λιγότερα από τα επιθυμητά χρήματα, απαιτεί να έχουν παντιέρα την υπευθυνότητα στο πίνειν και να την υπηρετούν. Και για καλή μας τύχη στην Ελλάδα έχουμε πολλούς τέτοιους, που αποτελούν πρότυπα για τον κλάδο τους σε διεθνές επίπεδο.

Πλέον, με κλειστά τα μπαρ, η Metron Ariston δημιουργεί ένα δίχτυ προστασίας για την ίδια την κοινωνία των επαγγελματιών βοηθώντας στην οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων. Μέσα από δωρεές όλων μας μπορούν να βοηθηθούν επαγγελματίες, οικογένειες, επιχειρήσεις. Μέσα από την πλατφόρμα του Diffords Guide οι επαγγελματίες που χρειάζονται ενίσχυση μπορούν να συμπληρώσουν μια αίτηση εδώ.

Ήδη περισσότερες από 250 αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί από ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια και είναι σημαντικό να τους στηρίξουμε. Μεγάλες και μικρότερες εταιρείες έχουν ήδη καταθέσει τον οβολό τους, ωστόσο είναι σημαντική κάθε συνεισφορά, η δική μας συνεισφορά, όσο μικρή κι αν είναι, όσο το ποσό που θα πληρώναμε για ένα ποτό στο αγαπημένο μας μπαρ.

Όλοι εμείς που μας λείπουν τα μπαρ, αρκεί να τους κεράσουμε ένα ή δυο ποτά. Ας κεράσουμε τον αγαπημένο μας bartender για να επιστρέψει πίσω από τη μπάρα. Η δωρεά γίνεται μέσω της https://www.metron-ariston.org

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή