Τηλεοπτικές προτάσεις

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιατροί στο Αφγανιστάν

Πρεμιέρα απόψε για την πολεμική σειρά με στοιχεία μαύρης κωμωδίας «68 Whiskey», στην Cosmote TV (18.00, Cosmote Series Marathon HD). Η σειρά, εμπνευσμένη από την ισραηλινή «Charlie Golf One», φέρει την υπογραφή του υποψηφίου για Emmy –δημιουργό του «Weeds»– Ρομπέρτο Μπεναμπίμπ. Aποτυπώνει τις δύσκολες συνθήκες, τους κινδύνους και τις επικίνδυνες ανθρώπινες συμπεριφορές με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη μία ομάδα γιατρών κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους σε αμερικανική στρατιωτική βάση, στο Αφγανιστάν.

Η ζωή του Σάμι Ντέιβις

Σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση έρχεται απόψε στην ΕΡΤ το μουσικό ντοκιμαντέρ «Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ: Αυτός είμαι εγώ», του Σαμ Πόλαρντ (01.10, ΕΡΤ 2). Μέσα από συνεντεύξεις των Μπίλι Κρίσταλ, Νόρμαν Λίαρ, Τζέρι Λιούις, Γούπι Γκόλντμπεργκ, Κιμ Νόβακ, φωτογραφίες από την προσωπική συλλογή του Ντέιβις και αποσπάσματα από τις «ηλεκτρισμένες» παραστάσεις του, το ντοκιμαντέρ ερευνά τη ζωή και την τέχνη ενός μοναδικού, προικισμένου καλλιτέχνη – διασκεδαστή, ο οποίος αγωνίστηκε για τα ατομικά δικαιώματα.

Η Ελα και ο δολοφόνος

Η περιπέτεια «Συμβόλαιο θανάτου», του Τζόναθαν Μόστοου, σε πρώτη μετάδοση στην ελεύθερη τηλεόραση, απόψε, από το Star (21.00). Ο Στίβεν Λούκας, ένας μοναχικός επί πληρωμή δολοφόνος, προσλαμβάνεται να σκοτώσει μια νεαρή γυναίκα, την Ελα, η οποία αγνοεί ότι οι βρώμικες δουλειές της οικογένειάς της έχουν ήδη κοστίσει τις ζωές τους. Ο Λούκας, όμως, δεν καταφέρνει να τραβήξει τη σκανδάλη και οι δυο τους γίνονται σύμμαχοι δραπετεύοντας στην Ευρώπη, κυνηγημένοι από τους ίδιους που δολοφόνησαν την οικογένεια της Ελα.

Τέρατα της αρίας φυλής

Τα «Τέρατα του Χίτλερ από την Ιουρασική περίοδο» αναζητεί το ομώνυμο βρετανικό ντοκιμαντέρ (2014) που μεταδίδεται σήμερα το μεσημέρι από το Viasat History (14.40, Cosmote TV, Nova). Εχοντας ως όραμα την εγκαθίδρυση μιας αυτοκρατορίας που θα διαρκούσε 1.000 χρόνια, υποτάσσοντας όλες τις «κατώτερες», σύμφωνα με τους ίδιους, φυλές, οι ναζί εκπόνησαν σχέδια για τη δημιουργία «αρίων» αποικιών και αχανών κυνηγετικών πάρκων γεμάτων «άρια» ζώα. Το ντοκιμαντέρ εξιστορεί αυτή την ιδιαίτερη πτυχή της ναζιστικής ιδεολογίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή