Ο Μπεν Προβής μαγειρεύει παντζαρόσουπα

Ο Μπεν Προβής μαγειρεύει παντζαρόσουπα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Μερίδες: για 4 μερίδες / Προετοιμασία: 10΄/ Χρόνος: 40΄

Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο σεφ Μπεν Προβής μαγειρεύει παντζαρόσουπα.

* Ο Μπεν Προβής είναι ο executive chef στο ξενοδοχείο Petasos Beach Resort Mykonos και στο εστιατόριο Tamarind Athens στον Κεραμεικό.

Υλικά

  • 6 παντζάρια, χοντροκομμένα
  • 1 λευκό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πατάτα, χοντροκομμένη
  • 40 ml ούζο
  • 1 καρότο, χοντροκομμένο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • φλούδα από ¼ λεμόνι + χυμός λεμόνι για το σερβίρισμα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τις πατάτες και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά..

Σβήνουμε με το ούζο και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το καρότο, ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε τα παντζάρια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν τα λαχανικά το χρώμα του παντζαριού και προσθέτουμε νερό, όσο χρειάζεται για να καλύψει κατά 1 εκ. τα λαχανικά.

Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και τη φλούδα λεμονιού και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε την ένταση σε μέτρια θερμοκρασία και συνεχίζουμε το βράσιμο με μισάνοιχτο καπάκι για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και πολτοποιούμε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή μεταφέρουμε σε δόσεις στον πολυκόφτη. Εάν μετά την πολτοποίηση η σούπα είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο νερό. Αντιθέτως εάν είναι πολύ αραιή συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να έρθει στη ρευστότητα που θέλουμε.

Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι ή επίσης με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι στο κέντρο του πιάτου με ξεροψημένα κομμάτια μπέικον.

Στο ποτήρι μας: Βαθύχρωμα ελληνικά ροζέ, Μοσχοφίλερο, Μαλαγουζιά, Grenache rouge

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή