Εκτάκτως

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τη Διε-θνή Ημέρα Μουσείων 2020, η νέα ψηφιακή δράση «Μικρές ξεναγήσεις για μεγάλους» του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή και της seveneleven ομάδας θεάτρου γίνεται διαθέσιμη σε όλους τη Δευτέρα 18 Μαΐου στις 18.30. Οι συμμετέχοντες θα επιλέξουν ένα έργο τέχνης από τη συλλογή του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή. Την εισαγωγική παρουσίασή του θα ακολουθήσει ένας διάλογος εντυπώσεων, ενώ μέσα από τις διαφορετικές ερμηνείες θα γίνει μια σύντομη περιήγηση στη ζωή του καλλιτέχνη. Η δράση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή στο [email protected]. Eως 20 συμμετοχές.

• Ο Ομιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, ανταποκρινόμενος στις νέες συνθήκες και αξιοποιώντας τη δύναμη του Διαδικτύου, ξεκινάει τη δημιουργία διαδικτυακών εκθέσεων, με την πρώτη να είναι αφιερωμένη στα νέα παιδιά, τους εικαστικούς τού αύριο. «Με τα χρώματα της αθωότητας» είναι ο τίτλος της διαδικτυακής έκθεσης ζωγραφικής και εικαστικών, που θα πραγματοποιεί από 15 έως 30 Ιουνίου 2020 και στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος με έργα τους οι μικροί εικαστικοί δημιουργοί. Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής, αυστηρά, η Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, στη γραμματεία του ομίλου, μέσω e-mail: [email protected].

Το επόμενο πρότζεκτ που θα μας παρουσιάσει ο δις βραβευμένος με Οσκαρ Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου θα είναι πιθανότατα… νοσταλγικό. Ο Μεξικανός σκηνοθέτης γνωστοποίησε ότι δουλεύει εδώ και κάποιον καιρό πάνω σε μια αποκατεστημένη εκδοχή του αριστουργηματικού ντεμπούτου του με τίτλο «Χαμένες αγάπες», το οποίο φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια από την πρώτη προβολή του. Η ταινία, η οποία μεταξύ άλλων ανέδειξε το ταλέντο του Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, αποτελεί ένα από τα πιο συγκινητικά δράματα που έχουν ποτέ βρει τον δρόμο για τη μεγάλη οθόνη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή