Μωρό γεννήθηκε μολυσμένο από τον νέο κορωνοϊό στη Ρωσία

Μωρό γεννήθηκε μολυσμένο από τον νέο κορωνοϊό στη Ρωσία

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα μωρό γεννήθηκε μολυσμένο από τον νέο κορωνοϊό, από τον οποίο είχε προσβληθεί και η μητέρα του στη Βόρεια Οσετία, στον ρωσικό Καύκασο, έγινε σήμερα γνωστό από τις υγειονομικές αρχές.

«Μια έγκυος προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, το μωρό της γεννήθηκε μολυσμένο», είπε ο εκπρόσωπος τύπου του περιφερειακού υπουργείου Υγείας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Και οι δύο «βρίσκονται στο σπίτι, η κατάσταση της υγείας τους είναι ικανοποιητική» επισήμανε.

Το μωράκι γεννήθηκε στο κεντρικό νοσοκομείο του Μπεσλάν, όπου 17 από τις 35 έγκυες που νοσηλεύονταν εν αναμονή να γεννήσουν είχαν προσβληθεί από τη νόσο Covid-19, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του μαιευτηρίου Χασάν Ταγκάγιεφ, που μίλησε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η Ρωσία βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ, σε αριθμό κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, με συνολικά 281.752 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 2.631 θανάτους.

Ένα βρέφος που είχε μολυνθεί από την Covid-19 είχε ήδη γεννηθεί στα μέσα Απριλίου στο Περού, με τις υγειονομικές αρχές της χώρας να υποστηρίζουν την εποχή εκείνη ότι επρόκειτο για «το δεύτερο κρούσμα» αυτού του είδους παγκοσμίως.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή