Επίσκεψη Μητσοτάκη – Κεραμέως σε σχολείο στο Παγκράτι (φωτογραφίες)

Επίσκεψη Μητσοτάκη – Κεραμέως σε σχολείο στο Παγκράτι (φωτογραφίες)

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκαν σήμερα σχολικό συγκρότημα στο Παγκράτι, με αφορμή την επιστροφή των μαθητών  της Α' και Β' τάξης των Γυμνασίων και Λυκείων στα θρανία, μετά την μερική άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Επίσκεψη Μητσοτάκη – Κεραμέως σε σχολείο στο Παγκράτι (φωτογραφίες)-1

Ο πρωθυπουργός και η υπ. Παιδείας ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου – όπου είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα – και συνομίλησαν με τους καθηγητές αλλά και τους μαθητές. 

Επίσκεψη Μητσοτάκη – Κεραμέως σε σχολείο στο Παγκράτι (φωτογραφίες)-2

 Ο κ.Μητσοτάκης επισήμανε κατά τη διάρκεια συζήτησης με το διδακτικό προσωπικό ότι «θέλει πολλή προσοχή» εφεξής, αλλά όπως είπε «από τη στιγμή που οι ειδικοί μάς έδωσαν το "πράσινο φως" και από τη στιγμή που έχουμε -και πρέπει να το πούμε αυτό- και δείγματα γραφής από άλλες χώρες που δεν τα είχαν καταφέρει τόσο καλά όσο τα καταφέραμε εμείς, που άνοιξαν τα σχολεία τους νωρίτερα, χωρίς αυτή τη στιγμή να έχει παρατηρηθεί καμία έξαρση είτε στο μαθητικό πληθυσμό είτε στους διδάσκοντες, καθηγητές και δασκάλους, αισθανόμαστε άνετα και εμείς να πάμε στο επόμενο στάδιο».

Επίσκεψη Μητσοτάκη – Κεραμέως σε σχολείο στο Παγκράτι (φωτογραφίες)-3

 Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολύ σημαντικό για την κυβέρνηση να μπορεί να εξασφαλίσει ότι και με τις τεχνολογικές διαδικασίες «δεν αφήνουμε πίσω τα πιο αδύναμα παιδιά ή τα παιδιά που μπορεί να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε έναν υπολογιστή ή σε ένα tablet, αν και καταλαβαίνω πια ότι αυτό είναι κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σπάνιο» και τόνισε: «Και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η πρόσβαση στην τεχνολογία να είναι ευκαιρία για να δημιουργηθούν νέες διακρίσεις».

Επίσκεψη Μητσοτάκη – Κεραμέως σε σχολείο στο Παγκράτι (φωτογραφίες)-4

Τέλος ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι «δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να κλείσουμε σχολεία» παρότι υπάρχει πιθανότητα -σύμφωνα με τη δημόσια συζήτηση- για ένα δεύτερο κύμα επιδημίας κορονοϊού. Όμως όπως τόνισε «δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή, αλλά το βέβαιο είναι πως, ό,τι και να γίνει, θα είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι και υγειονομικά θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μεγαλύτερη δυνατότητα να αποφεύγουμε οριζόντια μέτρα. Θυμάστε ότι παλιά είχαμε ένα κρούσμα και κλείναμε τα πάντα. Αυτό είναι κάτι πια το οποίο μπορούμε να το διαχειριζόμαστε πολύ καλύτερα, καθώς έχουμε μάθει πολύ περισσότερα πράγματα για το τι σημαίνει να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά αυτή τη νέα μεγάλη πρόκληση. Οπότε να ευχηθώ καλή συνέχεια και καλό καλοκαίρι βέβαια».

Πηγή: ΑΠΕ –  ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή