Η ανοσμία και η αγευσία στον επίσημο κατάλογο συμπτωμάτων Covid-19 στη Βρετανία

Η ανοσμία και η αγευσία στον επίσημο κατάλογο συμπτωμάτων Covid-19 στη Βρετανία

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ηνωμένο Βασίλειο προσέθεσε την απώλεια οσμής και γεύσης στον επίσημο κατάλογό του με τα συμπτώματα της COVID-19, που περιλαμβάνουν τον πυρετό και τον συνεχή βήχα – ένα βήμα για το οποίο εκφράζεται η ελπίδα ότι θα βοηθήσει να εντοπιστούν περίπου 2% επιπλέον κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

«Από σήμερα, όλοι οι άνθρωποι πρέπει να αυτοαπομονώνονται αν αναπτύξουν συνεχόμενο βήχα ή πυρετό ή ανοσμία», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους οι αρχίατροι της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας που συναποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η ανοσμία είναι η απώλεια ή η αλλαγή στην κανονική αίσθηση οσμής που έχει κάποιος. Μπορεί επίσης να επηρεάσει την αίσθηση της γεύσης καθώς αυτά τα δύο συνδέονται στενά.»

Άλλα πιθανά συμπτώματα της COVID-19 περιλαμβάνουν την κόπωση, τη διάρροια, το κοιλιακό άλγος ή την απώλεια όρεξης, αλλά δεν έχουν περιληφθεί στον βασικό ορισμό του κρούσματος.

Προσθέτοντας την ανοσμία στον κατάλογο των συμπτωμάτων ο εντοπισμός νέων κρουσμάτων θα μπορούσε να αυξηθεί στο 94% από το 91% σήμερα με τη συμπερίληψη μόνο του βήχα και του πυρετού, δήλωσε ο καθηγητής Τζόναθαν Βαν-Ταμ, ο αναπληρωτής αρχίατρος της Αγγλίας.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί το Ηνωμένο Βασίλειο καθυστέρησε σε σχέση με άλλες χώρες να συμπεριλάβει την απώλεια οσμής στον επίσημο κατάλογο των συμπτωμάτων, ο Βαν-Ταμ είπε: «Το θέμα είναι: Ποιο από τα συμπτώματα αυτά κάνει πραγματικά τον εντοπισμό των κρουσμάτων καλύτερο ή χειρότερο;».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή