Το μέλλον του τουρισμού: Ώρα για ένα πιο βιώσιμο, υπεύθυνο μοντέλο

Το μέλλον του τουρισμού: Ώρα για ένα πιο βιώσιμο, υπεύθυνο μοντέλο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δήμητρα Βοζίκη*

Οι Millennials, οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες και οι λάτρεις της περιπέτειας θα είναι πιθανόν οι πρώτοι που θα ξεκινήσουν να σχεδιάζουν τις διακοπές τους μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που αφορούν τα ταξίδια. Ο μαζικός τουρισμός, όπως τον ξέρουμε, δεν αναμένεται να ανακάμψει πριν από το τέλος του 2020, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα COVID-19, ενώ ο επαγγελματικός τουρισμός (συνέδρια, εκθέσεις κ.λπ.) θα είναι ο τελευταίος στον χάρτη της επανεκκίνησης.

Από την άλλη πλευρά, όλοι θα θέλουν να έρθουν πιο κοντά στη φύση και να επανασυνδεθούν με τον εαυτό τους, ενώ οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί θα αποφεύγονται για ένα διάστημα. Ο βιώσιμος τουρισμός που σέβεται το περιβάλλον και την τοπική κουλτούρα είναι η απάντηση στη νέα ζήτηση που θα προκύψει. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επανεξετάσουμε τα τουριστικά μοντέλα, να επενδύσουμε και να προωθήσουμε τον «πράσινο» και υπεύθυνο τουρισμό ως την κύρια ταξιδιωτική τάση για τα επόμενα χρόνια.

* Η Δήμητρα Βοζίκη είναι διευθύντρια των γραφείων του ΕΟΤ στη Γαλλία

Διαβάστε ακόμη: ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΕΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ;

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή