ZENITH Chronomaster Revival “Shadow”

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκοτεινό και avant-garde, το νέο Chronomaster Revival "Shadow" είναι εμπνευσμένο από ένα μυστηριώδες πρωτότυπο μοντέλο του 1970, το οποίο δημιουργήθηκε όχι πολύ καιρό μετά το επίσημο λανσάρισμα του περίφημου Calibre El Primero το 1969, αλλά δεν βγήκε ποτέ στην παραγωγή και στην αγορά. Φιλοξενείται σε μία κάσα διαμέτρου 37 mm, σε σχήμα που αποτελεί πιστή αναπαραγωγή του A384, του πρώτου ρολογιού της Zenith που φιλοξένησε τον μηχανισμό El Primero.

ZENITH Chronomaster Revival “Shadow”-1

Αντί για ανοξείδωτο ατσάλι με μαύρη επίστρωση οι άνθρωποι της Zenith προτίμησαν ως υλικό κατασκευής το τιτάνιο, το οποίο έχει υποστεί ειδική επεξεργασία ώστε να αποκτήσει ένα συναρπαστικό ματ φινίρισμα.

ZENITH Chronomaster Revival “Shadow”-2

Το καντράν έχει τρεις μετρητές χρονογράφου: 30 λεπτών στο 3, 12 ωρών στο 6 και μικρά τρέχοντα δευτερόλεπτα στο 9. Τόσο οι τρεις μετρητές όσο και η ταχυμετρική κλίμακα που υπάρχει στην εσωτερική φλάντζα είναι σε γκρι χρώμα, δημιουργώντας μία απαλή αντίθεση σε σχέση με το απόλυτο μαύρο της πλάκας.

ZENITH Chronomaster Revival “Shadow”-3

Δείκτες και ενδείξεις των ωρών φέρουν βεβαίως επίστρωση με Super-LumiNova, η οποία εκπέμπει πράσινο φως στο σκοτάδι. Η «βιομηχανική» εμφάνιση του ρολογιού ολοκληρώνεται με ένα λουράκι από μαύρο καουτσούκ, το οποίο έχει υφή υφάσματος cordura με λευκές ραφές.

ZENITH Chronomaster Revival “Shadow”-4

Όσο για τον μηχανισμό, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος παρά ένας El Primero, και συγκεκριμένα ο αυτόματος El Primero 4061 με column-wheel, ο οποίος χτυπά σε υψηλές ταχύτητες 36.000 ταλαντώσεων ανά ώρα και προσφέρει 50 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

Δείτε το ρολόι «ζωντανά» στο παρακάτω video…

Περισσότερες πληροφορίες για την Zenith εδώ.

Σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή