Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης (European Union Prize for Literature) για το 2020 τιμήθηκε ο Σταύρος Χριστοδούλου (φωτ.) για το βιβλίο «Τη μέρα που πάγωσε ο ποταμός» (εκδ. Καστανιώτη), που έχει αποσπάσει ήδη και το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τα βραβεία ανακοινώθηκαν διαδικτυακά με βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του EUPL. Με αφορμή ένα φόνο, το βιβλίο του Σταύρου Χριστοδούλου αναπτύσσεται με «μια ποικιλία γεωγραφικών τοποθεσιών και ανθρώπινων συνθηκών».

(…) Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας του Σπάικ Λι με τίτλο «Da 5 Bloods», το δεύτερο πρότζεκτ του σκηνοθέτη για λογαριασμό του Netflix μετά τη σειρά «She’s gotta have it». Πρόκειται για ένα πολεμικό δράμα που παρακολουθεί τέσσερις Αφροαμερικανούς βετεράνους που επιστρέφουν στο Βιετνάμ με σκοπό να εντοπίσουν τα ίχνη του πρώην διμοιρίτη τους, ερχόμενοι τελικά αντιμέτωποι και με τα ανεπούλωτα τραύματα του πολέμου. Η ταινία θα είναι διαθέσιμη από τις 12 Ιουνίου.

(…) Ενα νέο άλμπουμ, το 17ο της καριέρας του, κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή ο Moby. Το «All visible objects» ακολουθεί τα γνωστά ηλεκτρονικά μονοπάτια που έκαναν τον Αμερικανό ιδιαιτέρως δημοφιλή στη δεκαετία του ’90, ενώ τα έσοδά του, όπως δήλωσε ο δημιουργός του, θα διατεθούν για διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς, περιβαλλοντικού κυρίως χαρακτήρα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή