Το μέλλον του τουρισμού: Ελλάδα, θεραπευτικός προορισμός

Το μέλλον του τουρισμού: Ελλάδα, θεραπευτικός προορισμός

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μανώλης Α. Βορδώνης*

Η Ελλάδα με ταχείς ρυθμούς ανοίγει τα σύνορά της και προετοιμάζει τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό της, έτοιμη να διαχειριστεί τις πρωτόγνωρες καταστάσεις και να υποδεxθεί και πάλι παλιούς και νέους της φίλους και επισκέπτες από τις αρχές του Ιουλίου. Το κλασικό όραμα και καθήκον του Αθηναίου πολίτη, να υποδέχεται και να φιλοξενεί τον ξένο επισκέπτη της πόλης σαν φίλο και τιμώμενο πρόσωπο και να τον μυεί στα μονοπάτια της πνευματικότητας και της ελληνικής φιλοσοφίας, τώρα ενισχύεται και εμπλουτίζεται.

Στις τέχνες, στα μαθηματικά, στις έννοιες της ελευθερίας, των καθολικών αξιών, της οικουμενικότητας, της δημοκρατικής σύγκλισης και του κοσμοπολιτισμού, που «καλλιεργούνταν» στους κήπους της Αρχαίας Αγοράς και στον περίγυρο του Παρθενώνα, τώρα προστίθεται και η νεανική αφοβία, θεμελιώδες υπόβαθρο της ελεύθερης ελληνικής διανόησης. Νέα πρωτοκόλλα υγιεινής και ευζωίας γίνονται πλέον δομικά συστατικά και τρόπος ζωής στην ελληνική φιλοξενία, για να εφαρμόζονται πρόθυμα και συνειδητά, με όλη τη σύνεση και την υπευθυνότητα από όλα μας τα στελέχη. Πρόκειται για συνειδητούς εργαζομένους, που συστηματικά εκπαιδεύονται ώστε να διαχειρίζονται με επάρκεια τα νέα δεδομένα. Η θάλασσα, ο ήλιος μας, η μεσογειακή διατροφή, η πνευματικότητα και το κέφι στοχεύουν φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, στη θεραπευτικότητα, την αναψυχή και την αναγέννηση σε κάθε «καταφύγιο» και σημείο απόδρασης στις γωνιές της ηπειρωτικής μας Ελλάδας και στα νησιά.

Ο Μανώλης Βορδώνης είναι Πρόεδρος του Poseidonion Grand Hotel

Διαβάστε ακόμη: ΤΙ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή