Η κοιτίδα της αντίστασης

4' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κορωνοϊός δημιούργησε το ιδεώδες περιβάλλον για την καλλιέργεια της συνωμοσιολογίας. Αφότου ξεκίνησε η κρίση, κάθε είδους παλαβές θεωρίες κυκλοφορούν μέσω Διαδικτύου από ανισόρροπους που νουθετούν ηλίθιους, αλλά η τάση εκείνη που ξεχωρίζει για την έκταση και τον δυναμισμό της –ακριβέστερα, τον εξτρεμισμό της– είναι η αίρεση εκείνων που αποδίδουν τον κορωνοϊό στις κεραίες 5G. Ο όρος «αίρεση» είναι ξεπερασμένος, ανήκει «σε έναν περασμένο αιώνα, τον Μεσαίωνα», όπως θα έλεγε ο Τσίπρας, αλλά το ύφος της αμάθειας ταιριάζει στην περίπτωση, διότι πνευματικά στον Μεσαίωνα ανήκουν και όσοι υιοθετούν αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας.

Οι ανοησίες γύρω από τις δήθεν επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό από την ακτινοβολία των κεραιών 5G προϋπήρχαν του κορωνοϊού και είχαν από τότε διαψευσθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Το ίδιο φαινόμενο, άλλωστε, είχε παρατηρηθεί και στο παρελθόν, πρώτα με τις κεραίες 3G και μετά με τις 4G. Και τότε και τώρα πρόκειται για τον ίδιο αταβιστικό φόβο της τεχνολογίας, που επενδύεται με κάθε είδους ιδεολογικά προσχήματα, από αριστερό λουδιτισμό μέχρι χιλιαστικές πεποιθήσεις. Η διαφορά είναι ότι τώρα ο κορωνοϊός χρησιμοποιείται από τους συνωμοσιολόγους ως δήθεν επιβεβαίωση των προφητειών τους και έτσι το «κίνημα» ριζοσπαστικοποιείται.

Το αποτέλεσμα της ριζοσπαστικοποίησης ήταν ότι μόνο κατά το δεύτερο ήμισυ του Απριλίου είχαν εκδηλωθεί 60 εμπρηστικές επιθέσεις σε κεραίες 5G στη Βρετανία, σε σημείο ώστε να χρειαστεί δημόσια παρέμβαση του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με στοιχεία του Politico, μέχρι το τέλος του ίδιου μηνός, παρόμοιες επιθέσεις είχαν σημειωθεί: 25 στην Ολλανδία, τρεις στην Ιρλανδία, δύο στην Κύπρο και τουλάχιστον από μία σε Βέλγιο, Ιταλία, Σουηδία και Φινλανδία. Εμείς, με σπουδαία παράδοση και μεγάλες επιδόσεις σε όλα τα πεδία της παλαβομάρας, πώς και υστερούμε;

Υστερούμε; Λάθος! Ξεχάσαμε κιόλας την Καλαμάτα, που με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της είχε προ πολλού απαγορεύσει την πιλοτική εγκατάσταση κεραίας 5G στην πόλη; Ο Υπαρκτός Ελληνισμός υπήρξε ακόμη μία φορά στην πρωτοπορία και, προφανώς, δεν είναι τυχαίο ότι το γεγονός αποσιωπάται από τον διεθνή Τύπο.

Στην Καλαμάτα τουλάχιστον –την κοιτίδα του παρ’ ημίν Υπαρκτού, σύμφωνα με ορισμένους μελετητές– δεν χρειάστηκε καν να εγκαταστήσουν τις κεραίες ώστε να πρέπει μετά να τις πυρπολήσουν· τις αρνήθηκαν από την αρχή. Στην πραγματικότητα, το λίκνο της Επανάστασης του 1821 είναι το ίδιο με το λίκνο της επανάστασης κατά των 5G. Καταλαβαίνω πόσο σοβαρό είναι αυτό που μόλις έγραψα, αλλά εδώ σταματώ. Θα έπρεπε να είμαι τουλάχιστον Παυλόπουλος για να το υμνήσω και δεν είμαι…

Η Καλαμάτα είναι ο φωτεινός φάρος της αντίστασης στον λεγόμενο τεχνοφασισμό και με το γενικότερο παράδειγμά της δείχνει τον δρόμο προς μια απλούστερη μορφή κοινωνικής ζωής, σε αρμονία με τη φύση. Για τον λόγο αυτόν, εξάλλου, ολόκληρος ο νομός Μεσσηνίας ετέθη προσφάτως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των σκουπιδιών, τα οποία στην Πελοπόννησο ή δεν ξέρουν ακόμη τι να τα κάνουν ή είναι συναισθηματικά δεμένοι μαζί τους και δεν θέλουν να τα αποχωρισθούν.

Αν το σκεφθείτε, εδώ υπάρχει κάτι που, εκ πρώτης όψεως, μοιάζει με ειρωνεία. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται συνήθως περιοχές που πλήττονται από αυτό που λέγαμε κάποτε «θεομηνίες», δηλαδή έκτακτα καιρικά φαινόμενα, πυρκαγιές και, γενικώς, καταστροφές που δεν μπορούσαν να έχουν προβλεφθεί ή αποφευχθεί. Τα σκουπίδια, όμως, τα παράγουμε οι ίδιοι, δεν πέφτουν εξ ουρανού. Ο κατακλυσμός μιας ολόκληρης περιοχής από τα σκουπίδια των κατοίκων της είναι αυτό ακριβώς που μπορεί να προβλεφθεί από μια κοινωνία και να αντιμετωπισθεί από την οργάνωσή της. Παρ’ όλα αυτά, ορθώς εκλαμβάνεται η συγκεκριμένη κρίση ως θεομηνία, διότι στον Υπαρκτό Ελληνισμό ο άνθρωπος είναι θεός…

Πρώτα ο άνθρωπος!

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο αξιαγάπητος πολιτικός που έχει μόνο φίλους και τον οποίο ακόμη και αυτοί οι αντίπαλοί του θαυμάζουν για το ανεπίληπτο αριστερό ήθος του, επιτέλους μίλησε και διέλυσε τις παρεξηγήσεις σχετικώς με την περιουσιακή κατάστασή του. «Αποκάλυψε», λοιπόν, ότι τα τρία από τα οκτώ διαμερίσματα (αποκτηθέντα το 2018) τα ενοικιάζει προς 5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο σε ΜΚΟ και μένουν σε αυτά πρόσφυγες. Βάζω το ρήμα σε εισαγωγικά, διότι δεν είναι αυτή η αλήθεια που αποκαλύπτει ο καλός ευρωβουλευτής ή, τουλάχιστον, δεν είναι αυτή ολόκληρη η αλήθεια.

Επειδή το ήθος του ανθρώπου φαίνεται, είμαι βέβαιος ότι ο Παπαδημούλης παραχωρεί και τα τρία δωρεάν – ή, εν πάση περιπτώσει, αν είναι υποχρεωμένος έναντι των φορολογικών αρχών να έχει κάποιο συμβόλαιο, πιστεύω ότι πληρώνει ο ίδιος το νοίκι στον εαυτό του. Αυτό είναι, εγώ το πιστεύω, αλλά ο ίδιος ούτε που διανοείται να βγει να το πει. Τέτοιος άνθρωπος είναι ο Παπαδημούλης! Ενας σύγχρονος άγιος της Αριστεράς!

Αυτή τη στάση ζωής εννοούσε ο Τσίπρας όταν είπε σε συνέντευξή του ότι στην Αριστερά «φροντίζουμε, πάντα και με επιμονή, η εικόνα του καθενός από μας, είτε αφορά σε οικονομικά ζητήματα είτε σε διαπροσωπικές σχέσεις είτε, βέβαια, σε πολιτικές απόψεις, να είναι μια εικόνα καθαρότητας, διαφάνειας και αφοσίωσης στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας». Οι λόγοι αυτοί ήταν η ηθική επιβράβευση για τον Παπαδημούλη, ασφαλώς, που υπηρετεί με την περιουσία του και τα οκτώ διαμερίσματά του τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή