Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα ζητούν οι ξενοδόχοι

Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα ζητούν οι ξενοδόχοι

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για σημεία που χρήζουν βελτιώσεων και πρωτοβουλιών στα εργασιακά και στα ζητήματα της φορολογίας, αλλά και διευκρινίσεις και εξειδικεύσεις στα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη οικονομίας, εργασίας και τουρισμού, κάνουν λόγο οι ξενοδόχοι.

Ειδικότερα, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννης Ρέτσος δήλωσε πως οι εξαγγελίες κινούνται στη σωστή κατεύθυνση για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων, την προστασία της εργασίας και τη μείωση των δεδομένων και μεγάλων απωλειών για το 2020, προσθέτοντας όμως πως «υπάρχουν ακόμα πεδία σημαντικών βελτιώσεων και πρωτοβουλιών, τόσο στα εργασιακά ζητήματα όσο και στα ζητήματα της φορολογίας, που αφορούν την επέκταση της μείωσης του ΦΠΑ στα καταλύματα, στην υπηρεσία του τουριστικού πακέτου και στον θαλάσσιο τουρισμό». Επιπλέον σημειώνει πως «τους αμέσως επόμενους μήνες, σίγουρα θα χρειαστούν και άλλες παρεμβάσεις, αλλά και ακαριαία αντιμετώπιση όλων των αστάθμητων παραγόντων που θα προκύπτουν».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΞΕΕ) Αλέξανδρος Βασιλικός δήλωσε πως «αναμφίβολα, θα χρειαστούν πρόσθετες διευκρινίσεις και εξειδικεύσεις σε ορισμένες πτυχές των μέτρων, εμπλουτισμός και ενίσχυση σε κάποιες άλλες, πάντοτε σε συνάρτηση με την εξέλιξη του καλοκαιριού, αλλά και τις πρόσθετες χρηματοδοτικές δυνατότητες που θα προσφέρει το υπό σύσταση Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε.». Προσέθεσε δε ότι «σε κάθε περίπτωση, η φετινή σεζόν είναι ένας πολυσύνθετος γρίφος που δεν έχει εύκολες λύσεις και μοναδικός στόχος είναι να σώσουμε από αυτή ό,τι μπορεί να διασωθεί. Ομως, ακριβώς σε αυτήν την πιο δύσκολη, ιστορικά στιγμή για τα ελληνικά ξενοδοχεία, είναι που πρέπει να επιδείξουμε σθένος, να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι και να εργαστούμε όλοι μαζί, ακόμη πιο εντατικά, για να κερδίσουμε την επόμενη σεζόν και να χτίσουμε το αύριο του τουρισμού, αντιμετωπίζοντας τις χρόνιες παθογένειες που ακόμα υφίσταται ο κλάδος».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον ΣΕΤΕ, το ΞΕΕ χαρακτηρίζει τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση «το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού, τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, στη βαριά σκιά των οικονομικών επιπτώσεων της παγκόσμιας πανδημίας». «Το ΞΕΕ, στο πλαίσιο της θεσμικής αποστολής του, θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, με την ακλόνητη πίστη πως ο τουρισμός και τα ξενοδοχεία είναι εθνικός πυλώνας ανάπτυξης, με οφέλη ευημερίας για την οικονομία και την κοινωνία».

Νωρίτερα, ο ΣΕΤΕ είχε σημειώσει πως «ο τουρισμός, ιδίως μετά το ολικό άνοιγμα των συνόρων την 1η Ιουλίου 2020, καλείται και αυτή τη φορά να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ανάκαμψη της Ελλάδας», τονίζοντας ότι «από την αρχή της κρίσης, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, διεκδικώντας με ρεαλισμό και αξιοπιστία την άμεση στήριξη του ελληνικού τουρισμού. Αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε και στο επόμενο διάστημα, με το ίδιο αίσθημα ευθύνης», καταλήγει ο Γιάννης Ρέτσος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή