Επεσε η αυλαία στο μπάσκετ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός είναι ο πρωταθλητής της φετινής, διακοπείσας, αγωνιστικής περιόδου, μετά το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας του ΕΣΑΚΕ. Ο Αρης και ο ΠΑΟΚ απέφυγαν τον υποβιβασμό και ένας «γολγοθάς» αυστηρών κριτηρίων αρχίζει για τις ομάδες που θα καταφέρουν να συμμετάσχουν στο επόμενο πρωτάθλημα. Οι εκπρόσωποι των 14 ΚΑΕ συνεδρίασαν χθες, φορώντας προστατευτικές μάσκες, και οριστικοποίησαν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος που διακόπηκε στην 20ή αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός, με ρεκόρ 18 νίκες και δύο ήττες, ψήφισε «λευκό» για την ανάδειξη πρωταθλητή στα χαρτιά, ενώ ομόφωνα δεν υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας. Η «λίγκα» θα υποδεχθεί τα δύο νέα μέλη της, τον Χαρίλαο Τρικούπη και τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, που προβιβάστηκαν από την πρώτη και τη δεύτερη θέση του φετινού πρωταθλήματος της Α2, όπως αποφάσισε η ΕΟΚ με βαθμολογικά κριτήρια και χωρίς να δοθεί πρόσκληση. Συνεπώς, το επόμενο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 16 ομάδες.

Στο θέμα των κριτηρίων και στην προσπάθεια της «λίγκας» να θεσπιστούν ασφαλιστικές δικλίδες διαφάνειας, ο πήχυς τοποθετήθηκε πολύ ψηλά και πλέον αποτελεί μεγάλο ερώτημα ποιες ΚΑΕ θα ανταποκριθούν. Οι ίδιες ομάδες, όμως, αποφάσισαν ότι όποια ΚΑΕ δηλώσει αδυναμία συμμετοχής δεν θα αντικαθίσταται από άλλη. Ενδεχομένως, ο αριθμός συμμετοχών να είναι πολύ μικρότερος, εάν οι ομάδες δεν καταθέσουν εγγυητική επιστολή τραπέζης 200.000 ευρώ από 60.000 που ίσχυε μέχρι τώρα, δεν καταθέσουν προϋπολογισμό 800.000 ευρώ από 600.000 που ίσχυε, δεν διαθέτουν έδρα χωρητικότητας 5.000 θέσεων, δεν αποδεικνύουν ότι έχουν εξοφλήσει ή τακτοποιήσει όλες τις οφειλές της προηγούμενης περιόδου.

Τα συγκεκριμένα κριτήρια θα εξειδικεύσει η τριμελής επιτροπή που συστάθηκε και θα τα φέρει προς ψήφιση στα μέλη του ΕΣΑΚΕ την επόμενη εβδομάδα (θα ζητηθεί η υπαγωγή των παρατηρητών διαιτησίας στη «λίγκα»).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή