Εκτάκτως

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυκλοφόρησαν από το Ιδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία τα πρακτικά του συνεδρίου «1821 και απομνημόνευμα. Ιστορική χρήση και ιστοριογραφική γνώση» (επιστημονική επιμέλεια: Δημήτρης Δημητρόπουλος, Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Νίκη Μαρωνίτη, Παντελής Μπουκάλας). O τόμος περιλαμβάνει τις επιστημονικές ανακοινώσεις του ομότιτλου συνεδρίου που οργάνωσε, στις 21 και 22 Μαρτίου 2019, το Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Το συνέδριο και η έκδοση του τόμου εντάσσονται στον Κύκλο Δράσεων «1821-2021. 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Ιστορία – Αρχεία – Μνήμη», του Ιδρύματος της Βουλής.

Με τη Νατάσσα Μποφίλιου συνεχίζεται το Σάββατο 23 Μαΐου, στις 21.00, η νέα διαδικτυακή σειρά συναυλιών του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) #snfccAtHome: music. Μαζί της στο πιάνο ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για την ενορχήστρωση, και στο τσέλο ο Αρης Ζέρβας (www.snfcc.org).

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ πραγματοποιεί μια σειρά online συζητήσεων μεταξύ των ανθρώπων του πολιτισμού, με τίτλο «Χαρτογραφώντας νέες προκλήσεις». Την Τρίτη 26 Μαΐου, στις 7 μ.μ., η ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια και μουσειολόγος Κατερίνα Γρέγου θα συνομιλήσει με τον διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης Ορέστη Ανδρεαδάκη, σε συντονισμό της δημοσιογράφου Μαρίας Κατσουνάκη. Η συζήτηση θα μεταδοθεί διαδικτυακά στο κανάλι YouTube του ΝΕΟΝ, ενώ το κοινό θα μπορεί να στείλει τις ερωτήσεις του νωρίτερα και μέχρι τη Δευτέρα 25/5 στο email [email protected].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή