ΥΠΕΞ για Εβρο: Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος

ΥΠΕΞ για Εβρο: Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος, καθιστά σαφές με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών και κάνει λόγο για διασπορά fake news, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα. 

Επίσης, το ΥΠΕΞ διαμηνύει πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

H ανακοίνωση του υπουργείου αφορά τις εξελίξεις στον νότιο Εβρο και δημοσιεύματα από διεθνή μέσα ενημέρωσης, που κάνουν λόγο για «κατοχή» από τουρκικά στρατεύματα ελληνικών εδαφών στην περιοχή. Σχετικό δημοσίευμα παρουσίασε η βρετανική εφημερίδα Sun, ενώ αντίστοιχες αναφορές (με παραπομπές σε ελληνική ιστοσελίδα) έγιναν και από τη Daily Mail. 

Yπενθυμίζεται ότι από χθες, Παρασκευή, η Αθήνα έχει προβεί σε διάβημα κατά της Αγκυρας για το ζήτημα, ενώ το θέμα έχει προκαλέσει σύγκρουση σε πολιτικό επίπεδο, με κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή