Ιστορίες για αγρίους

6' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέλω να γράψω για την ψηφιακή εποχή, αλλά τα άτιμα τα «γεγονότα» –για να θυμηθούμε και τον Harold Macmillan, Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας– δεν με αφήνουν. Εμείς οι Κύπριοι δύσκολα μπορούμε να ξεχάσουμε τον Macmillan, ο οποίος ήταν Πρωθυπουργός στην τελευταία περίοδο του Κυπριακού Αγώνα της ΕΟΚΑ (1956-1959). «Events, my dear boy, events» φέρεται να απάντησε ο Αγγλος πρώην πρωθυπουργός Χάρολντ Μακμίλλαν, όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε τι είναι εκείνο που οδηγεί τις κυβερνήσεις να χάσουν τον έλεγχο. Ετσι και σήμερα «τα γεγονότα» με οδηγούν σε άλλα θέματα.

Ξεκινώ με ένα μικρό μονόστηλο από τον ΒΗΜΑτοδότη της 3ης Μαΐου 2020. Το αντιγράφω για όσους δεν το πρόσεξαν, γιατί είναι μοναδικό. «Ο Πέτρος Κόκκαλης σχεδόν κατ’ απονομή ευρωβουλευτής, ξεστόμισε την ατάκα της περιόδου. Ασκώντας δυναμική, υποτίθεται, αντιπολίτευση στην κυβέρνηση είπε το αμίμητο: “Επρεπε να είμαστε προετοιμασμένοι για τον κορωνοϊό, υπήρχε σειρά στο Netflix για την πανδημία πριν από έξι μήνες”. Προφανώς δεν επιδέχεται σχολιασμό. Οτιδήποτε και να γράψει κανείς θα αλλοιώσει την αυθεντικότητα της μεγαλειώδους δήλωσης». Μάταια περίμενα κάποια διάψευση ή έστω μια εξήγηση ότι το σχόλιο ήταν για πλάκα. Κατά συνέπεια το θεώρησα πολύ σοβαρό και πραγματικά θορυβήθηκα.

Αμέσως, σκάναρα το μονόστηλο και το έστειλα στο επίσημο e-mail του Γιάννη Στουρνάρα (συγχαρητήρια για τη νέα θητεία, αλλά μαύρο δάκρυ και εμετός στον Σύριζα), στην Τράπεζα της Ελλάδος, για να τον προειδοποιήσω. Θεώρησα υποχρέωσή μου να του επισημάνω ότι στο Netflix η πλέον επιτυχημένη σειρά είναι το ισπανικό «Casa de Papel», όπου μια ομάδα μπαίνει στα υπόγεια της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανία για να κλέψει τον χρυσό που βρίσκεται εκεί. Αφού, λοιπόν, το Netflix μας προειδοποιεί για τις επερχόμενες πανδημίες ή άλλες περιπέτειες, θα έπρεπε και αυτός να προετοιμαστεί απέναντι σε μια τέτοια απειλή. Μέχρι στιγμής δεν μου έχει απαντήσει ο Γιάννης Στουρνάρας, αλλά ελπίζω να έλαβε πολύ σοβαρά υπόψη του την επισήμανσή μου, για να μην ισχυρίζεται μετά ότι δεν προειδοποιήθηκε για την επερχόμενη επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος!

Αρχισα να αναζητώ ταινίες καταστροφής στο Netflix και το Apple TV+. Ωστε να ξέρω τι θα αντιμετωπίσουμε και να προειδοποιήσω τους διάφορους φορείς. Εγκατέλειψα γρήγορα την προσπάθειά μου, γιατί ήταν τόσο πολλές οι ταινίες και τόσο εφευρετικά τα σενάρια που δεν ήταν δυνατόν να τα αντιμετωπίσω όλα αυτά.

Ελπίζω κάποιος άλλος ευρωβουλευτής του Σύριζα να μας προειδοποιήσει για κάποια άλλη θεομηνία που θα βρει στο Netflix ή αλλού.

Τι το ’θελε η Αλκηστη Πρωτοψάλτη να ανέβει στην καρότσα και να τραγουδάει γυρίζοντας άσκοπα τους δρόμους της Αθήνας! Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Εδώ ο κόσμος χάνεται και εμείς τραγουδάμε. Την παρέλαβαν τα μισθωμένα αριστερά τρολ να την ξεσκίσουν. Και αυτή πικραμένη απάντησε (συνέντευξη στον φίλο Δημήτρη Δανίκα στο ΘΕΜΑ 2.5.2020) στους επικριτές της με τους στίχους του αριστερού Γιάννη Ρίτσου: «Είναι θλιβερό να υπάρχει τόσος φθόνος». Αλήθεια, πόσος φθόνος και κακία υπάρχει για να αιτιολογήσουν όλα όσα γράφτηκαν για αυτή τη μουσική βόλτα που χάρηκαν οι κορωνόπληκτοι Αθηναίοι; Οπως αποκαλύπτει η ίδια, η ιδέα ήταν δική της πρωτοβουλία για να πει «το δικό της “ευχαριστώ” σε όλους τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής […] και στους συμπολίτες μας που άντεξαν και αντέχουν».

Ακόμα και τα εφτά τραγούδια που διάλεξε ήταν συμβολικά για να ταιριάζουν στην περίσταση: «Κι’ είμαστε ακόμα ζωντανοί», «Υπομονή», «Η σωτηρία της ψυχής», «Ζήτα μου ό,τι θες», «Βενζινάδικο», «Τα πιο ωραία λαϊκά» και το «Εφτά τραγούδια θα σου πω». Οι επιλογές, επιτυχίες της ιδίας και δημιουργία διαφόρων καλλιτεχνών. Ναι, αλλά το ρεπερτόριο περιλάμβανε και τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη, ο οποίος πέρα από τις ανοησίες που ξεφούρνισε για τον κορωνοϊό και την πρόπολη, έβαλε (με ανάρτησή του) έναν καινούργιο όρο στο άκουσμα των τραγουδιών του: «Και για να τελειωνουμε Εγώ δε θελω το τραγουδι Μου στου Κουλη τα λημερια Οκευ?». (σημ. τα κεφαλαία και η έλλειψη τόνων είναι original).

Ετσι ακριβώς! Το Εγω και το Μου κεφαλαία, αυτοκρατορικά! Το μήνυμα όμως είναι άλλο: Ουσιαστικά προβλέπει ότι ο Κούλης θα είναι ισόβιος Πρωθυπουργός, γι’ αυτό ακριβώς ονόμασε το Μέγαρο Μαξίμου λημέρι του Κούλη. Και κλάμα ο αγαπημένος του Τσίπρας. Δεν υπερβάλλω. Σύμφωνα με δήλωση του καλλιτέχνη:

«Αγαπάω και εκτιμώ τον Αλέξη Τσίπρα, είναι ο πρωταγωνιστής του κόμματος… είναι η Αλίκη Βουγιουκλάκη του ΣΥΡΙΖΑ».

Και συνεχίζοντας την επίθεση στην Πρωτοψάλτη απειλεί με δικαστικές ενέργειες: «Αλλά αυτό που έγινε είναι πολύ σιχαμερό, δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι, έγινε βιασμός του πνευματικού μου δικαιώματος, συνέχισε, όσο κι αν γράφουν τα τσιράκια της κυβέρνησης». Σαν αφελής που είμαι έχω μια απορία: Ολοι αυτοί οι φανατικοί αριστεροί καλλιτέχνες, που φαίνεται ότι προτιμούν να κόψουν το δεξί τους χέρι και πόδι γιατί σιχαίνονται οτιδήποτε δεξιό, μήπως το ξανασκεφτούν, αν όλοι οι «δεξιοί» αποφασίσουν να μποϋκοτάρουν τα τραγούδια τους και τις δημιουργίες τους; Υπάρχουν και σε άλλες χώρες πολιτικοποιημένοι καλλιτέχνες, αλλά αυτό το μίσος που αποπνέουν οι δικοί μας αριστεροί είναι πραγματικά μοναδικό και θανατηφόρο. Μαζί με τα πράσινα και γαλάζια καφενεία που είχαμε τη δεκαετία του ’80, τώρα θα αρχίσουμε να διαχωρίζουμε την τέχνη σε αριστερή και δεξιά. Αλίμονό μας. Αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα κόμμα που είχε για σύνθημα: «Ή εμείς ή αυτοί»!

Κάτι ακόμα. Ενόχλησε τους τυπολάτρες αριστερούς που βγήκε ο Μητσοτάκης να ακούσει την Αλκηστη και μαζεύτηκαν μερικοί περαστικοί και οι φωτογράφοι, ώστε λένε δημιουργήθηκε συνωστισμός και παραβίαση των περιοριστικών μέτρων. Φαίνεται ότι η αριστεροσύνη έχει σημαντικές παρενέργειες στο μυαλό τους.

Για του λόγου το αληθές μας κούφανε η ανάρτηση του τέως υφυπουργού του Σύριζα, Δημήτρη Μάρδα στο Facebook για τον κορωνοϊό: «Για να υπολογιστεί το συνολικό κόστος σε ζωές (ή άλλως η αποτελεσματικότητα των μέτρων της περιόδου) θα είναι σκόπιμο να προσμετρηθούν στα θύματα από τον Κορωνοϊό και τα θύματα (αυτοκτονίες) της κρίσης του lockout της μορφής που επιλέχθηκε. Σημειώνουμε ότι οι αυτοκτονίες εκτινάχθηκαν κατά την περίοδο μετά το 2011 αγγίζοντας ή ξεπερνώντας τα 500 άτομα ανά έτος». Βρε μανία ο Σύριζα με τις αυτοκτονίες! Ο Τάσος Πετρόπουλος, υφυπουργός του Σύριζα, μιλώντας σε μαθητές στη Βουλή είπε μεταξύ άλλων: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η θνησιμότητα στην Ελλάδα από τα χρόνια 2010, 2011 μέχρι και το 2014 αυξήθηκε κατά 18% και οι αυτοκτονίες πολιτών ανήλθαν στο 7,2%». Στο άρθρο μου «Χρήσιμα ανέκδοτα» (ΚτΚ 10/3/2019) τεκμηρίωνα με στοιχεία ότι όλα αυτά ήταν παραμύθια και κατέληγα: «Δυστυχώς στην Ελλάδα είναι καθημερινό φαινόμενο. Πετάμε νούμερα που κανένας δεν φροντίζει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει».

Οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα είναι από τις χαμηλότερες στον κόσμο σε όλα τα χρόνια. Κυμαίνονται σταθερά γύρω στις 5 ανά 100.000 ανθρώπους, αλλά ο Σύριζα προσπάθησε να μεγαλοποιήσει και να οικειοποιηθεί το θέμα. Ετσι και τώρα, που βλέπουν την επιτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας, προσπαθούν να θολώσουν τα νερά, ακολουθώντας την παλαιά συνταγή: «Οταν δεν μπορείς να κερδίσεις, δημιούργησε σύγχυση».

Φυσικά από το σημερινό κείμενο δεν μπορεί να λείπει ο πραγματικός άγριος Σφακιανός με την «ποιοτική» ανάρτησή του, η οποία αφορά δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ: «ΤΕΣΤ ΑΝΑ κρούσμα!!! ΕΛΕΟΣ!!! Τι λες βρε λοιμωγμένο σούργελο, βρε σκοϊλικιασμένη, ΕλλικικοΣΚΑΙταισμενη, γ***** το μέτζη του νέουκτη μου μέσα;;;;;; Στο ΚΕΚ που αποφοίτησες έμαθες αυτή τη στατιστική;;;;; Ου να χαθείτε ΤΣΙΡΚΟΥΛΑ!!!». Ουδέν σχόλιο.

ΥΓ. Σχετικά με το άρθρο μου «Ακόμα πληρώνουμε την 21 Απριλίου 1967» (ΚτΚ 19/4/2020) ο Νίκος Ξυδάκης του Σύριζα, έγραψε ολόκληρο κείμενο (tvxs.gr) στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ με κατηγορεί για αγράμματο και χουντικό! Επιφυλάσσομαι να του απαντήσω του χρόνου στην 21 Απριλίου 2021, όταν θα έχω μάθει «ανάγνωση και γραφή» όπως μου υποδεικνύει! Οι κομματικές παρωπίδες θολώνουν το μυαλό του ανθρώπου. Είναι ο μόνος που κατάλαβε ότι στο άρθρο μου υποστηρίζω τη χούντα! Αναζητήστε το, γιατί είναι μνημείο αξιολύπητης αριστερής διαστρέβλωσης. Αυτός ο άνθρωπος ήταν υπουργός του Σύριζα! Καημένη Ελλάδα.

* Ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή