Ανοίγουν τα Δημοτικά την προσεχή Δευτέρα 1η Ιουνίου

Ανοίγουν τα Δημοτικά την προσεχή Δευτέρα 1η Ιουνίου

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι επίσημο. Τα Δημοτικά Σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου. Έτσι ολοκληρώνεται η επιστροφή στα θρανία και έδρανα για τις τρεις βαθμίδες, καθώς από τη Δευτέρα θα επιστρέψουν και οι φοιτητές για δια ζώσης εργαστηριακά και κλινικά μαθήματα.

Συγκεκριμέναμ ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα τα εξής:

Κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων  Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ανακοινώθηκε ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020:

–  οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία),

– οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και

–  οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Επιπλέον, με βάση τις έως τώρα ανακοινώσεις, θα υπάρξει παράταση του σχολικού έτους έως το τέλος Ιουνίου καθώς και η απαιτούμενη παράταση των συμβάσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στις 13:00 της Δευτέρας στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή