Αμπερντίν – Αθήνα με ποδήλατο

Αμπερντίν – Αθήνα με ποδήλατο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Όταν φτάσω στον προορισμό μου, θα έχω παραπάνω γνώση για τον κόσμο, τον εαυτό μου, τις αντοχές μου, τις σχέσεις μου με τους άλλους ανθρώπους. Η ιδέα ήταν να βγω από το comfort zone μου και να αναμετρηθώ με τις δυνάμεις μου, ελπίζοντας ότι όλη αυτή η περιπέτεια θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερος άνθρωπος». Είχε περάσει ήδη οκτώ ημέρες στον δρόμο, όταν καταφέραμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Δευτεροετής φοιτητής ηλεκτρονικός μηχανικός στο Αμπερντίν της Σκωτίας, ο 20χρονος Κλέων Παπαδημητρίου αποφάσισε να επιστρέψει στην Αθήνα για το καλοκαίρι, διανύοντας τα 4.100 χιλιόμετρα που τον χωρίζουν από αυτήν με το ποδήλατό του. Το απαιτητικό ταξίδι ξεκίνησε στις 10 Μαΐου και, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, αισιοδοξεί να συναντήσει τους δικούς του στην Ελλάδα γύρω στα τέλη Ιουνίου.

Αμπερντίν – Αθήνα με ποδήλατο-1

Κουβαλά μαζί του εξοπλισμό της τάξης των 20 κιλών –νερό, φαγητό, ρούχα, σκηνή, power banks, υπνόσακο, κ.λπ.– και κινείται κυρίως σε επαρχιακές οδούς και στη φύση. «Η σταθερή αβεβαιότητα που έχω να διαχειριστώ καθημερινά είναι το πού θα κατασκηνώσω τη νύχτα», λέει. «Απρόοπτα υπάρχουν συνεχώς, ξέρω όμως πως, ακόμα κι αν πάνε όλα στραβά τη μια μέρα, θα έχω την επόμενη για να διορθώσω τα λάθη μου. Είναι μια ιδιαίτερα μοναχική διαδικασία, μου προσφέρει όμως τρομερές εικόνες και συναισθήματα και με κάνει να εκτιμώ τα πιο απλά και βασικά. Δεν θα ξεχάσω το τέταρτο βράδυ, όταν μετά από συνεχείς βροχές είδα στη μετεωρολογική πρόγνωση πως ο καιρός θα έφτιαχνε. Το γιόρτασα ανοίγοντας μια κονσέρβα με ελληνικά ροδάκινα…»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή