Στη Γαλλία 400 αιτούντες άσυλο και 350 ασυνόδευτοι ανήλικοι

Στη Γαλλία 400 αιτούντες άσυλο και 350 ασυνόδευτοι ανήλικοι

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nα υποδεχθεί 400 αιτούντες άσυλο που βρίσκονται στην Ελλάδα και 350 ασυνόδευτους ανήλικους συμφώνησε και επισήμως χθες η Γαλλία όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Patrick Maisonnave.

Οι διαδικασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό και τα πρώτα πενήντα παιδιά σχεδιάζεται να μετεγκατασταθούν στη Γαλλία μέσα στον Ιούλιο.  Οι κ.κ. Κουμουτσάκος και Maisonnave υπογράμμισαν, επίσης, την ιδιαίτερη σημασία που έχει η από κοινού διοργάνωση με την Γαλλία πτήσεων για επιστροφές εκείνων που δεν δικαιούνται άσυλο προς τα κράτη προέλευσης τους. Το μέτρο αφορά  μετανάστες που προέρχονται κυρίως από αφρικανικές χώρες.  

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα βρίσκονται κατεκτίμηση 5.300 ασυνόδευτα παιδιά εκ των οποίων μονο τα 1.300 φιλοξενούνται σε κατάλληλες για την ηλικία και τις ανάγκες τους δομές. 

Η μετεγκατάσταση 350 ασυνόδευτων ανήλικων συμφωνήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος της Κομισιόν για μεταφορά 1600 ασυνόδευτων ανήλικων από την Ελλάδα σε άλλα κράτη μέλη.  Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος η Πορτογαλία έχει δηλώσει ότι θα δεχθεί 500 ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή