Kλιμακώνεται συνεχώς η δράση των αντιεξουσιαστών

Kλιμακώνεται συνεχώς η δράση των αντιεξουσιαστών

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο εμπρηστικές επιθέσεις και μία συμπλοκή ανάμεσα σε αναρχικούς και οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ στην Κυψέλη απασχολούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα την αστυνομία. Οι πρόσφατες επιθέσεις στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών και στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπως και αρκετές ακόμα που προηγήθηκαν, εκτιμάται ότι έχουν στόχο να επανασυσπειρώσουν τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Η προσπάθεια ξεκίνησε –σύμφωνα με την αστυνομία– αμέσως μετά την άρση των περιορισμών στην κίνηση με τα γεγονότα στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, και έκτοτε κλιμακώνεται.

Αυτό μαρτυρούν τα επεισόδια σε Κυψέλη και Θεσσαλονίκη, οι εμπρηστικές επιθέσεις σε σούπερ μάρκετ, σε εταιρείες ταχυμεταφορών, σε έξι συνοικίες της Αττικής κ.ά. Η επίθεση στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Αγνωστοι πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ σε χώρο όπου βρίσκονται παρκαρισμένα περιπολικά της υπηρεσίας. Ξέσπασε φωτιά την οποία έσβησε με πυροσβεστήρα ο σκοπός, πριν επεκταθεί. Υπέστη μικρές υλικές ζημιές το ιδιωτικό αυτοκίνητο ενός αστυνομικού της Τροχαίας.

Ενα εικοσιτετράωρο αργότερα, άγνωστοι έφεραν εις πέρας υψηλότερου ρίσκου επιχείρηση, πυρπολώντας με εύφλεκτο υγρό 4 αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα μπροστά στο κτίριο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Εκτιμάται ότι μπήκαν στην πρώην Σχολή Ευελπίδων από την πίσω πλευρά της περίφραξης και αποχώρησαν δίχως –κατά τα φαινόμενα– να γίνουν αντιληπτοί. Ορισμένες πληροφορίες που ήθελαν το σύστημα καμερών να ήταν εκτός λειτουργίας διαψεύστηκαν από επίσημα χείλη. Σε ανακοίνωσή της, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων επεσήμανε μεταξύ άλλων «την ανάγκη της αποτελεσματικής φύλαξης των δικαστικών μεγάρων και της ασφάλειας των πολιτών, δικαστικών υπαλλήλων, δικηγόρων, δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών στους χώρους απονομής της δικαιοσύνης». Ανακοίνωση – καταγγελία εξέδωσε και η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Σε αυτή επισημαίνει ότι «οι άνανδρες επιθέσεις κατά αστυνομικού στόχου αλλά και στην καρδιά της ελληνικής Δικαιοσύνης, που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή – σωματική ακεραιότητα συναδέλφων, ήρθαν να προστεθούν στην ατελείωτη λίστα με παρόμοιες επιθέσεις, καταρρίπτοντας έτσι τους ισχυρισμούς της πολιτείας ότι η δράση συγκεκριμένων κύκλων ανομίας και αστάθειας έχει περιοριστεί».

Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει στην αστυνομία για συμπλοκή ομάδας αναρχικών με οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ στην Κυψέλη. Το περιστατικό έγινε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι αντιεξουσιαστές προσπαθούν να εδραιώσουν την παρουσία τους στην περιοχή μετά τις αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, εξέλιξη στην οποία αντιδρούν μέλη του τοπικού συνδέσμου οπαδών της ΑΕΚ. Δεν έχει πλήρως αποσαφηνιστεί εάν υπάρχει και ιδεολογικό υπόβαθρο στη σύγκρουση, μιας και τα μέλη του συνδέσμου είχαν πρόσφατα πάρει μέρος σε συγκέντρωση στη Βουλή με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή