Επιχείρηση αντιγκράφιτι στα Αναφιώτικα (φωτογραφίες)

Επιχείρηση αντιγκράφιτι στα Αναφιώτικα (φωτογραφίες)

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα Αναφιώτικα στην Πλάκα, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα τους καλοκαιρινούς μήνες σημεία της πόλης, συνέχισε ο Δήμος Αθηναίων την επιχείρηση αντιγκράφιτι.

Επιχείρηση αντιγκράφιτι στα Αναφιώτικα (φωτογραφίες)-1

Οι άνθρωποι από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και τα ειδικά συνεργεία εργάστηκαν εκεί τις προηγούμενες ημέρες ενώ λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής, η συγκεκριμένη παρέμβαση έγινε υπό την εποπτεία ειδικού αρχαιολόγου της Α’ εφορίας αρχαιοτήτων.

Επιχείρηση αντιγκράφιτι στα Αναφιώτικα (φωτογραφίες)-2

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε μια εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού σε σημεία που υπήρχαν για πολλά χρόνια γκράφιτι που κάλυπταν τα στενά και γραφικά σοκάκια του οικισμού.

Επιχείρηση αντιγκράφιτι στα Αναφιώτικα (φωτογραφίες)-3

Χρειάστηκαν 75 λίτρα ειδικού διαλυτικού υγρού για να καθαριστούν 250 τμ πωρόλιθου, τα οποία κατόπιν καλύφθηκαν από άλλο υλικό που αποτρέπει το γκράφιτι.

Επιχείρηση αντιγκράφιτι στα Αναφιώτικα (φωτογραφίες)-4

«Oι επιχειρήσεις κατά των αντιαισθητικών παρεμβάσεων σε κάθε γωνιά της Αθήνας και κυρίως σε εμβληματικές για τον πολιτισμό και τον τουρισμό περιοχές, δεν σταματάνε. Είναι απόφαση, είναι η καθημερινότητά μας και αποτελεί στρατηγική μας να κάνουμε ότι χρειάζεται για μπει ένα τέλος στην υποβάθμιση της πρωτεύουσας», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή