Βάζει… μπροστά τη FIFA η ΕΠΟ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έκτακτη γενική συνέλευση προχωρεί η ΕΠΟ στις 16 Ιουνίου με θέμα την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού της ομοσπονδίας, που αφορά την ημερομηνία των εκλογών. Η απόφαση που είχε ληφθεί αρχικά, σε συμφωνία με τις FIFA/UEFA, ήταν οι εκλογές να γίνουν τον προσεχή Ιούλιο, όμως μετά την απόφαση της κυβέρνησης οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο, η ΕΠΟ, περιμένοντας για το θέμα και την τοποθέτηση των υπερεθνικών ποδοσφαιρικών αρχών, αναμένεται να αποφασίσει ότι οι εκλογές μπορούν να γίνουν κατά το τελευταίο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Η απόφαση της κυβέρνησης για ορισμό των εκλογών της ΕΠΟ τον Οκτώβριο, επειδή όπως είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης «FIFA και UEFA δεν είναι έτοιμες» ως προς την αποστολή της «ολιστικής μελέτης για το ελληνικό ποδόσφαιρο», προκάλεσε την αντίδραση της ομοσπονδίας, αλλά και του εκπροσώπου των FIFA/UEFA, Xέμπερ Χούμπελ, που τόνισε ότι «η FIFA και η UEFA υποστήριζαν, και συνεχίζουν να υποστηρίζουν, ότι οι επερχόμενες εκλογές θα είναι ευεργετικές αλλά και κρίσιμες για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθ’ όσον θα επιτρέψουν στη νεοεκλεγείσα διοίκηση να σχεδιάσει τη νέα ποδοσφαιρική αγωνιστική περίοδο, καθώς και να ορίσει τα νέα αλλοδαπά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, έναν από τους πιο ευαίσθητους τομείς του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι «η ΕΠΟ πρέπει να χειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και ελεύθερη από οποιαδήποτε μορφή αθέμιτης πολιτικής παρέμβασης».

Αρκετή συζήτηση έγινε για το θέμα της έκδοσης δελτίου στον Ντουρμισάι, που οδήγησε στην επιβολή προστίμου 500.000 ευρώ στην ΕΠΟ από τη FIFA και απαγόρευση μεταγραφών για δύο μεταγραφικές περιόδους στον Αρη. Αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση, αφού, όπως ειπώθηκε, ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν είχε λάβει καμία ενημέρωση για τις επιστολές της FIFA που αφορούσαν το θέμα.

Αποφασίστηκε να γίνει νέα συνεδρίαση την Παρασκευή για τα αιτήματα της Σούπερ Λιγκ 1, μεταξύ των οποίων να υπάρχει διάλειμμα για νερό κατά την ώρα των αγώνων, οι αποστολές των ομάδων να έχουν 20 ποδοσφαιριστές αντί για 18 και να μειωθούν τα έξοδα διαιτησίας.

Στις 4/6 στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ θα συζητηθεί η προσφυγή του Ολυμπιακού κατά της απόφασης της Σούπερ Λιγκ 1 να απορρίψει το αίτημά για αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθη από το πρωτάθλημα επειδή προσέφυγαν στο Διοικητικό Δικαστήριο κατά της απόφασης της ΕΕΑ.

Την ίδια ημέρα στο ίδιο δικαστήριο θα συζητηθεί η προσφυγή της Ξάνθης, επίσης κατά της Σούπερ Λιγκ 1, επειδή απέρριψε το αίτημα επιστροφής πέντε βαθμών που αφαιρέθηκαν με απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για «κακή μετοχική σύνθεση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή