Εκτάκτως

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα Τρίτη 26/5, στις 18.00, ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς διαβάζει το κλασικό παιδικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Σ. Δέλτα «Τρελαντώνης» σε σκηνοθετική επιμέλεια του Βίκτωρα Αρδίττη. Την ανάγνωση θα συνοδεύσουν τέσσερα ζωγραφικά έργα που δημιούργησε, ειδικά για τη σειρά, ο εικαστικός Αλέκος Λεβίδης, καθώς και πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Κώστα Βόμβολου.

Mια ενδιαφέρουσα έκθεση με τίτλο «Anthropocene On Hold» (Ανθρωπόκαινος σε αναμονή), όπου 20 εικαστικοί και video artists από ολόκληρο τον κόσμο ανταποκρίνονται σε ερωτήματα, όπως με ποιους τρόπους μπορεί η COVID-19 να επηρεάσει τo περιβαλλοντικό ζήτημα και την ευρύτερη αντίληψή μας γύρω από αυτό, παρουσιάζεται διαδικτυακά από τoν οργανισμό τέχνης Polyeco Contemporaty Art Initiative (PCAI). Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Κίκας Κυριακάκου. Φιλοξενείται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 στο κανάλι YouTube του PCAI.

Μπορεί η αρχιτεκτονική Μπιενάλε της Βενετίας να μεταφέρθηκε και επίσημα για το 2021, το κινηματογραφικό σκέλος του φεστιβάλ ωστόσο φαίνεται πιθανό πια να ξεκινήσει κανονικά στις 2 Σεπτεμβρίου. Την πεποίθηση έρχεται να ενισχύσει ο κυβερνήτης της περιοχής του Βένετο, Λούκα Ζάια, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα πως στόχος είναι η δεκαήμερη γιορτή του σινεμά να γίνει κανονικά. Αποφάσεις αυτόν τον καιρό λαμβάνουν και άλλα κινηματογραφικά φεστιβάλ, με εκείνο του Κάρλοβι Βάρι στην Τσεχία να ανακοινώνει 9ήμερο προβολών σε όλη τη χώρα, ώστε να καλύψει έτσι μέρος του ακυρωθέντος προγράμματός του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή