Η κόρη του προέδρου

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφού έγραψαν μαζί το μυθιστόρημα «Ο πρόεδρος αγνοείται» (εκδ. Ωκεανίδα), ένα πολιτικό θρίλερ που έκανε τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ για το 2018, ο Μπιλ Κλίντον και ο Τζέιμς Πάτερσον θα συνεργαστούν ξανά για το νέο βιβλίο τους με τίτλο «Η κόρη του προέδρου», που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2021. Οι δύο συνεργάτες – συγγραφείς διευκρίνισαν ότι το δεύτερο μυθιστόρημά τους δεν είναι συνέχεια του πρώτου, αλλά μια νέα περιπέτεια με καινούργιους χαρακτήρες. Βεβαίως, ο πρωταγωνιστής έχει ένα επάγγελμα πολύ οικείο στον Μπιλ Κλίντον, κι έτσι, όπως τονίζουν οι εκδότες, η πλοκή έχει την υπογραφή ενός αριστοτέχνη του σασπένς και την αληθοφάνεια των λεπτομερειών που μόνον ένας πρώην πρόεδρος μπορεί να γνωρίζει.

Νέα βιογραφία για τον  Κέινς

«The Price of Peace» είναι ο τίτλος της νέας βιογραφίας που μόλις κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, με υπότιτλο: «Το χρήμα, η δημοκρατία και η ζωή του Τζον Μέιναρντ Κέινς». Ο συγγραφέας του βιβλίου Ζάκαρι Κάρτερ, επί χρόνια οικονομικός αναλυτής της HuffPost, καταφέρνει να προσεγγίσει με συναρπαστική αφήγηση την προσωπικότητα ίσως του πιο φωτισμένου οικονομολόγου του 20ού αιώνα. Επιπλέον, εξηγεί με απλό τρόπο περίπλοκα φαινόμενα στον αναγνώστη, που προσπαθεί να κατανοήσει την αλληλεπίδραση των αγορών, την πορεία του χρήματος και την οικονομική πολιτική. Η οπτική του Κάρτερ είναι αυτή ενός Αμερικανού του 21ου αιώνα που βλέπει παραλληλισμούς μεταξύ της παρακμής της Βρετανίας ως οικονομικής υπερδύναμης από το 1914, με μια παρόμοια οικονομική πτώση που φοβάται ότι έχει ξεκινήσει στη χώρα του.

Για τα πνευματικά δικαιώματα

Οπως διαπιστώνει ο ΟΣΔΕΛ, στην Ελλάδα δεν υπάρχει εγκαθιδρυμένη γνώση του συστήματος προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων και κατά συνέπεια δεν υπάρχει ανάλογος σεβασμός. Την κατάσταση αυτή επιδείνωσε η πρόσφατη κατακόρυφη αύξηση των αναγκών των χρηστών για πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο, εκπαιδευτικής, ενημερωτικής, αλλά και ψυχαγωγικής φύσης, ως συνέπεια του ιού. Προκειμένου λοιπόν να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κατάστασης, ο οργανισμός σχεδίασε και υλοποιεί άμεσα καμπάνια με κεντρικά συνθήματα «Τα βιβλία δεν τα γράφουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές», «Τα βιβλία δεν τα γράφουν φωτοτυπικά μηχανήματα». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή