Οι ντομάτες που δεν μπορούσαν να σταματήσουν να μεγαλώνουν

Οι ντομάτες που δεν μπορούσαν να σταματήσουν να μεγαλώνουν

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν στις 20 Φεβρουαρίου του 2020 εγκαινιαζόταν η έκθεση «Countryside, The Future» στο μουσείο Γκουγκενχάιμ της Νέας Υόρκης, κανείς δεν φανταζόταν ότι λίγο αργότερα αυτό θα έκλεινε λόγω της πανδημίας. Η έκθεση που οργανώθηκε μεταξύ άλλων και από τον αρχιτέκτονα Ρεμ Κούλχααας αφηγείτο την ιστορία της υπαίθρου ανά τους αιώνες μέσα από διάφορα θέματα και είχε τη φιλοδοξία να ανοίξει τη συζήτηση για την ανάπτυξη των μη αστικών περιοχών και να συστήσει στο κοινό νέους τρόπους αγροτικής παραγωγής στις πόλεις.

Οι ντομάτες που δεν μπορούσαν να σταματήσουν να μεγαλώνουν-1

Εξ ου και έξω ακριβώς από το μουσείο, στην 5η Λεωφόρο, είχε στηθεί ένα φουτουριστικό «τροχόσπιτο» μέσα στο οποίο καλλιεργούνταν ντομάτες υπό ελεγχόμενες συνθήκες. Τρεις μήνες αργότερα, η έκθεση παραμένει ακόμη κλειστή, όμως κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τις ντομάτες! Οι μόνοι που πηγαινοέρχονται πλέον στο μουσείο είναι οι φύλακες και ο Ντέιβιντ Λίτβιν, ο ειδικός των καλλιεργειών εσωτερικού χώρου, που φροντίζει την καλλιέργεια. Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη από το Τελ Αβίβ τον Φεβρουάριο, για να κάνει τη συγκομιδή τους και επ’ ευκαιρία να δει και την πόλη. To δεύτερο δεν το κατάφερε, όμως από τα τέλη Μαρτίου και μετά, κάθε εβδομάδα, συγκεντρώνει παραπάνω από 45 κιλά ντομάτες, οι οποίες δωρίζονται στη ΜΚΟ City Harvest.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή